Haberler

Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ayetullah Geçen Açıklaması

Alperen ocakları doğu anadolu bölge başkanı ayetullah geçen, yeni anayasanın içeriğinde idam ve hadım cezasının bulunmasının şart olduğunu söyledi.

Alperen Ocakları Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ayetullah Geçen, yeni anayasanın içeriğinde idam ve hadım cezasının bulunmasının şart olduğunu söyledi.

Geçen, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, toplumda gayri ahlaki yaşamın, ahlaki yozlaşmanın tohumları olarak gündeme gelen ahlaksızca çocuk katliamlarının, ardı ve arkasının kesilmediğini belirtti.

Cinsel istismarın had safhaya çıktığını dile getiren Geçen, Türkiye'de yaşanan çocuk istismarının göz yumulmayacak boyutlara ulaştığını anlattı.

Ceza infaz kurumlarında katillere en iyi şartlarda bakıldığını savunan Geçen, bu mahkumların diğer mahkumlarla arasında bir fark gözetilmediğini ileri sürdü.

Geçen, şöyle konuştu:

"35 bin vatan evladını şehit eden ve bebek katili olan bir mahluku dahi asmaya yeterli kanunlarımız bulunmamaktadır. İdam cezasını kaldıran milletin vekillerine hakkımızı helal etmiyoruz. Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu en büyük arzularından birisi olan idam cezasının terör ve cinsel istismar suçlarına getirilmesi için yoğun çaba gösterilmiştir."

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin hemen akabinde yapılacak olan yeni anayasanın içeriğinde idam ve hadım cezasının bulunmasının şart olduğunu savunan Geçen, "Suçlular ödüllendirilmek yerine cezalandırılmalıdır ve suça teşebbüs eden insanlar vazgeçilmelidir" dedi.

-İMZA KAMPANYASI BAŞLATILACAK-

Bu tür suçluların hadım ve idam edilmesinin vatana, millete ve geleceğin Türkiye'sine hayırlı olacağını anlatan Geçen, "Vebal bu yasayı çıkarmayan hükümettedir. Toplumu bu tür konularda birleşmeye ve hep birlikte tepki vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Hükümete ve muhalefete seslenen Ayetullah Geçen, bu tür olayların önüne geçilmediği taktirde toplumun adet ve ananesinde büyük bir yozlaşma olacağını, ahlak çöküşünün devam edeceğini ve bunun sonucunda büyük bir infial meydana geleceğini iddia etti.

Geçen, idam ve hadım cezasının getirilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title