Haberler

    Alper Aslan: Antalyaspor Süper Lig'in Yeni Büyüsü

    Süper Lig'de Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşma için kente giden Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan yazdı.

    Süper Lig'de Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşma için kente giden Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan yazdı.

    Süper Lig'de 21. haftanın son maçı için pazartesi günü Antalya'ya gittim. Sadece bir maç izlemeyeceğimi, birçok şeyin kısa sürede gözüme takılacağını biliyordum. Ama bu kadarını değil. Antalya kenti sadece kamp dönemleri ya da yaz tatillerinde gidilen bir şehir olmaktan çıkmış, Türkiye'nin en önemli metropolleri arasına girmiş bile. Süper Lig'de 3 büyüklerde oynama şansı yakalamayan veya ikinci bir Türkiye seferi yapmak isteyen futbolcuların en önemli durağı Artık Antalya olacak. Trabzon'un en büyük sorunlarından birini ise Antalya çözmüş durumda. Futbolcuların çocuklarını okutabilecekleri müthiş okullar, çok rahat sokaklarında gezebilecekleri yerler Antalyaspor'da oynayan futbolcuların adeta emrinde. Bir de buna hocanın işine karışmayan muhteşem bir yönetim de eklenince tadından yenmeyecek bir hal almış durumda.

    Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, hem ekonomik hem de eğitim seviyesi yüksek bir yöneim kurmuş. Karşılaşma öncesi Galatasaray yönetimine verilen yemek ve tesislerde kısa bir sohbet imkanı yakaladım. Sıcak bir aile ortamı yakalanmış Antalyaspor'da. Ligde skıntılı bölgede olsalar da takımın gücüne inanıyorlar. Hatta UEFA Avrupa Ligi'ne Türkiye Kupası yoluyla gitmenin ve seneye tam bir Avrupa takımı kurmanın da peşindeler. Bunun da birlik ve beraberlikten geçtiğini biliyorlar. Bu yüzden hem başkan Gültekin Gencer hem de mütevazı yöneticileri tebrik ederim. Salman Aksal ve Ali İhsan Sav abiye özel teşekkürler sunarım. Salman Bey ile maç izlemek hakikaten keyifli oluyormuş. Sen de Diarra gibi yalnız değilsin Salman abi.

    Kırmızı beyazlı takımda gecesini gündüzüne katan ve sürekli Antalyaspor'u yaşayan bir Gültekin Gencer var. Şehrin dinamiklerini bilen ve her fırsatta takımı için harekete geçiren önemli bir isim. Takımı profesyonellere bırakmış ve önümüzdeki sezonlarda hep zirvede kalmasını istediği bir takım kurmanın peşinde olan bir başkan. Antalyaspor için bir tuğla koyacak olan herkese kapısını sonuna kadar açıyor. Antalyaspor taraftarları ise tek üzüntüsü. Çünkü başkanın söylediğine göre büyük maçlar öncesi stadyum dolmuyor. Taraftarın başarıya odaklı değil takımlara odaklı maç izlemeye geldiğini belirtiyor. Çünkü Türkiye Kupası'nda final kapısında olan, kadrosunda yıldız oyunculaır barındıran bir takımı izlememeleri imkansız diye düşünüyor.

    Antalyaspor'un önümüzdeki sezonlarda Süper Lig'in en önemli duraklarından birisi olmasını bekliyorum. Karşılaşmada sahaya çıkan ilk 18'e bakıldığında bu çok açık bir şekilde gözüküyor. Almadığı Amrabat, Holen ve Yobo gibi isimlere rağmen yine 4 büyükleri Antalyaspor'a getirmiş bir başkan görülüyor. Galatasaray karşısında iki eski Beşiktaşlı, üç Fenerbahçeli, üç Trabzonsporlu barındıran Antalyaspor'un Emre Güngör'ü de oynatmadığını unutmayalım. Yani söylemeye çalıştığım şu; Bursaspor ve Trabzonspor artık transferde ikinci ihtimal olmaktan çıkabilir. Gültekin Gencer ve ekibi bu şekilde devam ederse Süper Lig'de tarihi iz bırakan Antalyaspor'u yaratabilir. Tek şartı ise bu sezon yedikleri talihsiz golleri azaltmak...

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Galatasaray Alper Aslan Antalyaspor Eurosport Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title