Haberler

Alpaslan Çelik'in Takipsizliği Kaldırıldı

Güncelleme:

3 Nisan'da tutuklanan Alpaslan Çelik hakkında verilen takipsizlik kararını Savcı Berkant Karakaya yeni deliller oluştuğunu belirtip kaldırdı, yeniden soruşturma başlattı.

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu, paraşütle atladıktan sonra Suriye topraklarında öldürdüğü iddia edilen ve İzmir'de silahlarla yakalanıp geçen 3 Nisan'da tutuklanan Alpaslan Çelik hakkında verilen takipsizlik kararı, kaldırıldı. Olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, yeni iddia ve delillerin oluştuğunu belirtip, daha önce verdiği takipsizlik kararını kaldırdı ve yeniden soruşturma başlattı.

ALPASLAN ÇELİK GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçen 31 Mart'da, Karabağlar ilçesindeki bir restoranda, silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda buraya giden polis, ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirdiği 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddiasıyla tanınan Alpaslan Çelik de yer aldı.

ÇELİK İLE BİRLİKTE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen zanlılar, olayı soruşturan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından detaylı araştırma yapılması için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ardından tekrar adliyeye sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik ile birlikte 7 kişi tutuklandı. 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi. 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HARP SİLAHI BULUNDURMAKTAN TUTUKLANDI

Harp silahı bulundurmaktan tutuklanan Alparslan Çelik'in savcılık ifadesinde, uçağın düşürülmesi olayıyla ilgili olarak, Youtube'de bulunan ve 'ateş edilmemesi' telkininde bulunduğu görüntüsü savcılığa delil olarak sunduğu öğrenildi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra pilotun kendisini paraşütle fırlattığını anlatan Alparslan Çelik, bu sırada, o yöne doğru ateş edilmeye başlandığını, kendisinin de grubundakileri ateş etmemeleri konusunda uyardığını anlattı.

"KESİNLİKLE ATEŞ ETMEDİM"

Çelik, Rus pilotun, Suriye'de Türkmenlerin yanında savaşan başka bir gruba bağlı kişinin açtığı ateş sonucu da hayatını kaybetmiş olabileceğini, kendisinin ise kesinlikle ateş etmediğini savundu. Ancak olaydan sonra o bölgenin komutanı olduğu için bazı açıklamalarda bulunduğunu da kaydetti.

ÖNCE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya, halen tutuklu bulunan Alparslan Çelik'in Rus pilot Sergei Aleksandrovich Rumyantsev'in öldürülmesiyle ilgili yaklaşık 1.5 ay yürüttüğü soruşturma sonrasında, takipsizlik kararı verdi.

SAVCILIK ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN İŞLEM YAPTI

Rus savaş uçağının bölgeyi bombalamasından sonra yaşanan olayla ilgili Alpaslan Çelik hakkında, savcılığın 'ağır tahrik altında adam öldürme suçundan' işlem yaptığı ortaya çıktı. Takipsizlik kararının 5 sayfalık gerekçe bölümünde, Rus pilotun otopsi raporundan da alıntı yapılıp vücuduna 4 ateşli silah mermisinin isabet ettiği, ayrıca kafatasında kırıklar olduğu, iç organlarının olaydan dolayı zarar gördüğü yeraldı.

TIBBEN MÜMKÜN DEĞİL

Savcılık gerekçeli kararında, Rus pilotun vücudundan mermi çekirdekleri çıkmış olsa da, fırlatma koltuğuyla uçaktan ayrıldığı sırada başını, üstündeki camlı bölüme çarpmasından dolayı kafatasında kırıkların oluşmuş olabileceği kanaati ifade edildi. Rus pilotun kafatası kırığından mı yoksa mermilerin vücuduna isabet etmesinden dolayı mı hayatını kaybettiğinin, birbirine yakın zamanda olduğu için belirlenmesinin tıbben mümkün olmadığı görüşü de yine kararda yeraldı. Video paylaşım sitesi Youtube'de çıkan, Alpaslan Çelik'e ait görüntüleri ayrıntılı inceleyen savcının, bir komutan olarak uyarmasına rağmen sonradan emrindeki askerine sahip çıkmak için açıklamalar yaptığını da ifade etti.

KARARI KALDIRDI

Rus pilotun öldürülmesi olayı ile ilgili Alpaslan Çelik hakkında takipsizlik kararının verilmesinin ardından, yeni iddia ve deliller tespit eden Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya, takipsizlik kararını kaldırdı. Karakaya'nın, olay hakkında yeniden soruşturma başlattığı, yeni iddia ve delliler doğrultusunda Alpaslan Çelik'in ifadesini alacağı belirtildi.

9 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK

Yakalandığı gün üzerinden Suriye vatandaşı olduğuna dair kimlik belgesi çıktığı belirtilen Alpaslan Çelik'in de aralarında yer aldığı 7'si tutuklu 17 kişi hakkında, diğer suçlarla ilgili hazırlanan iddianamade 3'er aydan 9'ar yıla kadar hapis cezaları istendi. İddianamenin kabul edilmesiyle, 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Harp silahı bulundurmak' suçundan dava açıldı. Bu davaya önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkant Karakaya Suriye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

AMED:

ulann okadar attınız artistlik yaptınız ruslar geliyoz diyince girecek delik bulamadınız. sizi korkaklar sizi varmı öle başkasının vatanında uyduruk bayırbucak isimleri ile kürt dagını türkmen dagı yapmakla kimi kandırıyonuz ırkcılar. meydan sizemi kalacak sandınız. kürt oldugu her yerde size dünya dar.

13
23
yanıtYanıtla
gaplan:

mal işte, senin ne işin var orda gerizekalı, üstüne vazifemi. . olum niye laf anlamıyorsunuz lan, asla türkiye rejimine yardım etmeye çalışmayın.

14
12
yanıtYanıtla
DEDE:

SAVASTA ADAM ÖLDÜRME SUCU DAMI VARMIS BIZIM SAVCILAR TAM FILM ATIN OZAMAN ESEDI BÜTÜN RUSLARI ICERI ADAMLAR MÜSLAMANLARA KATLIAM YAPIYOR:

11
3
yanıtYanıtla
Paralelspor:

Alparslan efendi sen eğer büyüklerin kuklası olmasaydın şimdi adam gibi evinde oturudun ama size rahatlık batıyor keşke suriyede türkmenler için savaşsaydın ama maalesef mezhepçilik yapmaya gitmişsin peki ışid yüzlerce türkmene işkence ederken nerelerdeydiniz bir yorumda gördüğüm gibi dün seni kullananlar bugün seni satıyor önemli olan din değil önemli olan insan olabilmek

13
1
yanıtYanıtla
usta:

o ne yaltakçılık rus pilotun orda ne işivarda geberdi israil bize askerlerini verdimi yok 2 kuruşa satarız erdoganın ipiyle kuyuya inilmez kimleri satmadıki

7
6
yanıtYanıtla
ARAS:

işte böyle kullanıp çöpe atarlar.

11
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

nasıl yusuf yusuf ettin lan akpnin adamı bunlar . . .

7
3
yanıtYanıtla
murat kavraz:

alpaslan türk milleti olarak herzaman seninleyiz allah yar ve yardımcın olsun . .

6
4
yanıtYanıtla
GODİ MAYMUNU:

NASIL BİR TÜRK SÜN , NASILDA KIVIRDIN AĞLARSINDA ŞİMDİ BANANEYA BEN VURMADIM ATEŞ ETMEDİM. . . . NABEER. .

5
4
yanıtYanıtla
mehmet:

aklın varsa kendini içeri attır bu ruslar sana merhamet etmez :)

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title