Haberler

Alp Gürkan'ın Oğlu Can Gürkan Tutuklandı

Güncelleme:

Soma faciası soruşturmasında Genel Müdür Ramazan Doğru ve Can Gürkan tutuklandı. Son tutuklamalarla birlikte tutuklu sayısı 8'e çıktı.

301 maden işçisine mezar olan maden faciası soruşturmasında işletmenin yönetim kurulu başkanı Can Gürkan genel müdür Ramazan Doğru’yu, Doğru “Yetki imzası sahte” diyerek patronu suçladı. Mahkeme ikisini de tutukladı.

"İMZA SAHTE"

Soma'daki maden faciasında Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, tutukladı. Ramazan Doğru, Soma Kömür İşletmeleri A. Ş.'nin tüm sorumluluk yetkilerinin kendisine devri konusuyla ilgili belgedeki imzanın sahte olduğunu ve kendisine ait olmadığı iddia etti.

Bunun üzerine savcı, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan için ek gözetim süresi istedi. Daha sonra Can Gürkan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

İlgili Haberler
TOPLAM TUTUKLU SAYISI 8

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili adliyeye sevk edilen teknisyen Mehmet Ali Günay Çelik tutuklandı. Dün 5 kişi tutuklanmıştı, Mehmet Ali Günay Çelik, Ramazan Doğru ve Can Gürkan'ın tutuklanmasıyla sayı 8'ye yükseldi.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Naci Kor, İsmail Adalı, Nazmi Cem Nesimoğulları ve Necati Karadeniz denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı.

CAN GÜRKAN  TUTUKLANDI

Ramazan Doğru, Soma Kömür İşletmeleri A. Ş.'nin tüm sorumluluk yetkilerinin kendisine devri konusuyla ilgili belgedeki imzanın sahte olduğunu ve kendisine ait olmadığı iddia etti. Bunun üzerine savcı, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan için ek gözetim süresi istedi. Can Gürkan süre talebinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

CAN GÜRKAN: İHMAL YOK, OLAY KAZA

Adliyeye gelişinde “Zamanı gelince konuşacağız” diyen Can Gürkan’ın savcılıktaki sorgusunda, “Çok üzgünüm. Olaydan sonra gözüme uyku girmedi. Olayda ne benim ne de şirketin bir ihmali söz konusudur. Olay kazadan ibaret.” dedi.

8 KİŞİ TUTUKLANDI, 8 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST 

Maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerden dün 16 kişi adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisleri Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz'ın ardından Hilmi Kazık da tutuklanarak Yeni Şakran Cezaevi'ne gönderildi. 5 kişinin tutuklandığı soruşturmada, 3 kişi savcılıkça, 8 kişi ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mehmet Ali Günay Çelik, Ramazan Doğru ve Can Gürkan'ın tutuklanmasıyla sayı 8'ye yükseldi.

Bu kişiler hakkında da 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan işlem yapıldığı belirtildi. 

SAVCI: SERBEST BIRAKILSIN

Geceyi İlçe Jandarma Komutanlığında geçiren Can Gürkan'ın burada, olayda kendisinin ve şirketinin bir ihmalinin sözkonusu olmadığını, yaşanan olayın bir kaza olduğunu söylediği öğrenildi. Can Gürkan, savcılıktaki sorgusunun ardından akşamüzeri denetimli serbestlik yasasından yararlandırılması isteğiyle mahkemeye edildi. Saat 22.00 sularında da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ve 23.10 sularında tutuklandı.

KELEPÇE TAKILMADI

Bir süre sonra ise adliyeye isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, ardından da şirketin basın toplantısına da katılan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru sevk edildi. Bugün adliyeye sevk edilen kişilerde kelepçe takılmadığı görüldü. 

SENSÖR UYARILARI BİLGİSAYAR KAYITLARINDA 

Öte yandan soruşturma kapsamında maden işletmesinin geriye dönük bir yıllık işlemleri dâhil tüm bilgi ve belgelerine el konulduğu ve bilgisayar kayıtlarında kaza günü ile kazadan iki gün önce gaz sensörlerinin uyarı vermesine rağmen önlem alınmadığının belirlendiği öne sürüldü.

"HAYATIMDA BU OCAĞA GİRMEDİM"

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ege Linyit İşletme Müdür Yardımcısı Ali Ulu'nun ifadesinde, görevinin sadece çıkarılan kömürün kalitesini ölçmek olduğunu söylediği öğrenildi. Ulu, "Genel Müdürlüğümüz bağlı sahalarını işletme haklarını sözleşme karşılığında devreder. Kazanın meydana geldiği ocağın işletme hakkı hizmet alımı olarak sözleşme karşılığında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye devredildi. Ancak devir tarihini tam olarak hatırlamıyorum. Hizmet alımı ile ilgili kastetmek istediğim Genel Müdürlüğümüz ocağın tüm işletmesini devreder. Buna mukabilen şirketten çıkardığı kömürün tonuna göre para alırız. Benim görevim şirketin çıkardığı kömürün kalitesini kontrol edip buna değer biçmektir. Bunun ötesinde hiçbir görevim yoktur. Maden saha sorumlusu olduğumu kabul etmiyorum. Şirketin iş sahası denetimi bizden ayrı yapılmaktadır. İsmini hatırlayamadığım yönetmelik uyarınca teknik nezaretçi defterini okuması ötesi bir görevimiz yoktur. Şirkete dönük hiçbir yetkim yoktur. Hayatımda bu ocağa girmedim." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ramazan Doğru Akın Çelik Soma Kömür Alp Gürkan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (72)

cumaliundefined:

zengine bişey olmaz 1 aya kalmaz serbest bırakırlar

26
1
yanıtYanıtla
seyitömer işçisiundefined:

hepside akepe çanağı yalayanlar, tutuklansalar bıle kamuoyunun gözünü boyamak ıcın 3 4 ay yatıp cıkarlar

15
12
yanıtYanıtla
sinandu_hurensohn@gmail.com:

senin dünyaya gelme sebebin Akp olsa gerek kesin bu isin icinde akp var

yanıt0
yanıt0
Ahmetahmetkaya@hotmail.com:

Adamın suratından belli zaten kime çanak tuttuğu...Anadolu halkının kalbi o kadar temiz ki bilimsel ispata gerek duymaz adamın kimliği için...Suratından okurlar sen rahat ol kardeş...

yanıt0
yanıt0
ayhanundefined:

bu masum işçilerin kanı na giren cebini dolduran insan görünümlü yaratıklar kimse hem bu dünyada hem öbür dünyada en ağır cezayı alsın orada ölenlerle dalga geçen ve bu konuyu başka yerlere çekmeye çalışan soyu bozuklar dahil

24
1
yanıtYanıtla
alpundefined:

rüşvetci rıza zerrap ve akpli bakanları gibi bi ay sonra bırakılmasınlar.

22
2
yanıtYanıtla
YASİNundefined:

HAYIRSEVER İŞADAMLARINA BİRŞEY OLMAZ RIZA SARRAF ÖRNEĞİ

18
5
yanıtYanıtla
aliuğuraliugur075@hotmail.com:

aynen kardeş sana katılıyorum

yanıt0
yanıt0
yavuzundefined:

ya adamlar 17 aralığı ne şekilde atlattığını herkez biliyor bunun sonunun ne olacağıda belli . baştakinin kellesini almayınca bu işler düzelmez

21
2
yanıtYanıtla
PERİZAT PARLARAdınız Yazınundefined:

HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BİRKAÇ AYA KALMAZ AKLANI RLAR......ÖRNEKLERİNİ GÖRDÜK ....HANGİ ADALET...?

18
4
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title