Haberler

Alp Gürkan'ı Tutuklanmaktan Kurtaran İfade

Güncelleme:

Soma'da facianın yaşandığı madenin sahibi Alp Gürkan'ın, hazırlanan ön raporda adı geçmediği için hakkındaki yakalama talebinin reddedildiği öğrenildi.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkındaki yakalama talebi Soma Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiş, gerekçe olarak "Alp Gürkan hakkında iddia edilen suça dair yeterli delil ve iddia yoktur." denmişti. 

RAPORA GÖRE KUSURLU OLAN İSİMLER

16 Mayıs akşamı keşif için elverişli şartların oluşması üzerine yaklaşık bin 400 metre yeraltına inen cumhuriyet savcıları Gökhan Şahin, Adem Aktaş, maden bilirkişileri Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Prof. Dr. Ahmet Hakan Onur, elektrik mühendisi Prof. Dr. Eyüp Akpınar ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı öğretim görevlisi Alparslan Ertürk'ten oluşan heyetin faciadan 3 gün sonra hazırladığı bilirkişi ön inceleme raporunda "Kazada tahminimize göre teknik nezaretçi, işletme müdürü, saha sahibi, iş güvenliği başmühendisi, şirketin yönetim kurulu başkanı (Soma Kömür İşletmeleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan) ve vardiya amirleri kusurludur" ifadesinin yer aldığı görüldü.

BU RAPOR, YAKALAMA TALEBİNİ BOŞA ÇIKARDI

Bu ifadeler de şirketin kurucusu olan Alp Gürkan  hakkında çıkartılan yakalama talebinin boşa çıkmasına neden oldu. 

 Ayrıntılı rapor için 6 Haziran'a dek süre tanındı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Gökhan Şahin Soma Holding Alp Gürkan Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

Adınız Yazınhüseyin eyyüpoğlu:

cenabı allah bu hükümeti başımızdan eksik etmesin

7
32
yanıtYanıtla
üzücüesra_gul@hotmail.com:

Senin ailenden birisi o madende olsaydı yine bu yazıyı yazarmıydın?

yanıt0
yanıt0
roserose_34@outlook.com:

ÜZÜCÜ HÜKÜMETLE NE ALAKASI VAR LAN BUNUN. ESKİDEN BERİSÜREGELEN BİŞEY. SEN İŞVERENLİK YAPTINMI HİÇ HEEE. ADAM HER TÜRLÜ TESHAGI HAZIRLAYIP DENETİMLERDE HEŞEY,Nİ TAM OLARAK GÖSTERDİĞİ ZAMAN HELE BİDE DENETİM EKİBİNİN İÇİNDE KENDİ ADAMLARIDA VARSA BAZI ŞEYLER GÖRMEZLİKTEN GELİNİR. BU DENETİMDE YER ALAN EKİBİDE ALDILAR SORUŞTURMAYA . DONUNA YAPSAN HÜKÜMETTEN BİLECEN. FAZLA KAFANI YORMA ZATEN HERŞEYİ HÜKÜMETTEN BİLEN KUŞ KADAR OLAN BEYİNİN VAR ODA KAYBOLMASIN.

yanıt0
yanıt0
Tokmakasddff@hotmail.com:

KIMSE TAYYIB BEYIN GIZLI ORTAGINA DOKUNAMAZ..

31
5
yanıtYanıtla
ceza vermez tayyip sağolsun:

şuna akp nin adamı o yüzden tutuklanmadı konu kapanır desenize..şimdiye kadar hep devlet suçluyu koruduğu için cezalar caydırıcı olmadı..ceza veren hakimin tayini nere çıkar bilemem

34
2
yanıtYanıtla
CNSUAdınız Yazın:

BU MİLLETE GÖRE PARASIZ ADAM ŞEREFSİZ ADAM... PARAN VARSA EN BÜYÜK SUÇUDA İŞLESEN SERBEST KALIRSIN ( VE AYRICA YALAKA OLMAN GEREKİYOR) PARAN YOKSA CANIN ÇEKTİ DİYE IKI DILIM BAKLAVA ÇALARSIN VE SENELERCE HAPİS YATARSIN ADALETİNİZİ....

32
1
yanıtYanıtla
ERGENEKONasddff@hotmail.com:

Reza Zarrab tan sonra garip bir şekilde AKP NIN başka bir gizli ortagı çuvalladı..Seçimlerde milletin kesesinden kömür dagıttığı için denetlenmeyen maden mezar oldu..Bu AHLAKSIZ ORTAKLIGIN ORTAYA ÇIKMAMASININ EN BÜYÜK VebaLI SATILMIŞ BASNIDIR..

27
3
yanıtYanıtla
akp holding:

kömürler doğuda bedava dağıldığına göre bu adam hükümetin gizli ortağı olabilir kimse ceza veremez adam milyarlarca para harcayıp lüks iş merkezleriirezistans daireler yapıyor acaba kaç tane akplilere ait bi araşrılsın aklımız durur..biz ekmeği zor bulurken bunlar milyarları böyle buluyor yani hükümetin ortağı

27
2
yanıtYanıtla
Alyyaliihsanoran@gmail.com:

amma salladın be bilader... ufak atta civcivlerde yiyebilsin

yanıt0
yanıt0
.,:

ADAMIN SUCU NE KI BASBAKAN DEMEDIMI KADER DIYE MADECILERIN KADERI BU DIYE

18
9
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title