Haberler

    Alonso: F1 Yıllardır Yanlış Yolda İlerliyor

    Fernando Alonso, geçtiğimiz hafta Strateji Toplantısı’nda alınan değişik kararlarının Formula 1’in yıllardır yanlış yolda olduğunu kanıtı olduğunu düşünüyor.

    Formula 1’e olan ilginin gittikçe azalmasının ardından geçtiğimiz hafta, 2017’de uygulanmaya başlanacak bazı değişiklik kararları alındı.

    Alonso “Testler geri dönüyorsa ve 7-8 sene önceki kurallara dönüyorsak bu son 4-5 senedir yanlış yolda olduğumuz anlamına gelir. F1’in yanlış yolda olup olmadığını tribünler söylüyor.” dedi.

    Eski araçların fiziksel ve zihinsel açıdan daha zor olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Sanırım 2005 öyleydi. 2005 arabaları 8 sn daha hızlıydı. Malezya’da bu sene mühendislerimiz bir hesap yaptılar ve kazanan 2006’da kazanana göre 6 tur daha yavaş çıktı. Yani bu seneki araç 6 tur fark yiyebilirdi. Yarışlar 6-7 dk hızlıysa ya da araçlar bu senekilere göre tur başına 0.8 sn hızlıysa limitlere ulaşmak için fiziksel ve zihinsel olarak zorlanırsınız. 10 sene önce böyleydi.” dedi.

    Benzer haberler için TRF1.net

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Formula 1 Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title