Haberler

Alo Fetva Hattına Soru Yağmaya Başladı

Erzurum Müftülüğü, "Alo Fetva Hattı" ile dini konularda merak edilen hususlara da ışık tutuyor.

Erzurum Müftülüğü, "Alo Fetva Hattı" ile dini konularda merak edilen hususlara da ışık tutuyor. Dileyenlerin telefonu arayarak, dileyenlerin de bizzat yüz yüze görüşerek fetva alabildiği Erzurum Müftülüğü'nde, evlilik, nişanlılık dönemi, boşanma, kötü söz ve kavga gibi konular, en çok merak edilenlerin başında geliyor.

Erzurum Müftülüğünce, insanların yeme ve içme gibi biyolojik ihtiyaçlarının olduğu gibi, merak etme güdüsüne bağlı olarak bilgi alma ihtiyaçlarının da bulunduğu belirtilerek, "Alo Fetva Hattı"nı, işte bu ihtiyaca binaen kurduklarını belirttiler.

Müftü Yakup Arslan, dini herhangi bir hususta fetva istemenin mümkün olduğunu ifade ederek, "İnsanımızın kafasında zaman zaman istifhamlar ve tereddütler oluşabiliyor. Bu gayet doğal bir durumdur. Alo Fetva Hattımız, işte böyle durumlarda halkımızın hizmeti için devreye giriyor. Dini herhangi bir konuda nasıl bir adım atılması gerektiği ya da gerekeceği, tutum ve davranış şekilleri, hükümler, ölçüler ve esaslar, bu hattımız sayesinde vatandaşımızın istifadesine sunuluyor." dedi.

Erzurum halkına hizmet veren "Alo Fetva Hattı"nı arayanların genellikle zamanı ya da o anı ilgilendiren hususlarda sorular yönelttiklerini kaydeden Müftü Arslan, "Diyelim ki, Şaban ya da Ramazan ayındayız, bu aylarla ilgili olarak sorular yöneltiliyor. Oruç ayında oruç merak ediliyor, Kurban Bayramı'nda da kurbanla ilgili olarak merak edilenler dile getiriliyor." şeklinde konuştu.

Bunun dışında evlilik, nişanlılık dönemi, boşanma, kötü söz ve kavga gibi konuların, hakkında en çok fetva istenilen hususların başında geldiği öğrenildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title