Haberler

Alo Fetva Hattı'nı en çok hastalar arıyor -

Ordu Müftülüğünün "Alo 190 Fetva Hattı"nı arayanların sayısında ramazan nedeniyle artış olduğu, arayanların genellikle hastalığı nedeniyle kullanacakları ilaçların oruçlarını bozup bozmadığı yönünde sorular yönelttiği bildirildi.

Ordu Müftülüğünün "Alo 190 Fetva Hattı"nı arayanların sayısında ramazan nedeniyle artış olduğu, arayanların genellikle hastalığı nedeniyle kullanacakları ilaçların oruçlarını bozup bozmadığı yönünde sorular yönelttiği bildirildi.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca vatandaşlardan gelecek dini içerikli her soruyu cevaplamak için 08.00-23.00 saatleri arasında Alo 190 Fetva Hattı'nda görevlilerin yer aldığını belirtti.

Gelen her soruyu yanıtlamaya çalıştıklarını söyleyen Kolukısaoğlu, ramazan ayında Alo Fetva Hattı'nı arayanların sayısında ciddi artış olduğunu vurguladı.

"Alo 190 Fetva Hattı"nı arayanların ramazan nedeniyle 10 katına çıktığını söyleyen Kolukısaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sene fetva hattına daha önceki yıllarda olduğu gibi çok ilginç ve değişik sorular gelmiyor. Ramazan ayı başladığı ilk günden bu yana Alo Fetva Hattı'nı genellikle hastalığı olanlar arıyor. Hastaların başında astım hastası ve şeker hastaları geliyor. Bunun dışında diş ağrısından dolayı dişini çektirenler ve iğne yaptıranlar arıyor. Arayanların ortak sorusu astım ilacı ya da şeker hastalarının kullandığı insülin iğnelerinin orucu bozup bozmadığı yönünde oluyor. Aynı şekilde iğne yaptıranlar oruçlarının bozulup bozulmadığını ve dişini çektirenler de aynı şekilde oruçlarının bozulup bozulmadığını merak edip soruyor. Yine kulak ve göz damlasının kullanılması durumunda orucun bozulup bozulmadığı yönünde sorular geliyor. Görevlilerimiz kendilerine gelen bu soruları uygun bir dille Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı kararlara göre yanıtlıyor."

Müftü Kolukısaoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun astım ve şeker hastalarının kullandığı ilaçların, aynı şekilde iğnenin, diş çektirmenin, göz ve kulak damlalarının orucu bozmadığı yönünde fetvası olduğunu sözlerine ekledi.

- açıklama

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Kolukısaoğlu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title