Haberler

Almus'ta 22 Yıl Aradan Sonra Vişne Festivali Yapılacak

Tokat'ın Almus ilçesinde 22 yıldır yapılmayan vişne festivalinin tekrar yapılmaya başlanacağı bildirildi.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, İl Genel Meclisi Üyeleri Recep Demir, Yüksel Mirzaoğlu Almus ilçesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İlk olarak Başkan Dizer, Spor Toto ve Tokat İl Özel İdaresi iş birliği ile yapılan sentetik sahada incelemede bulundu. Başkan Dizer, Spor Toto Daire Başkanlığı'ndan 590 bin TL ve Tokat İl Genel Meclisi'nden 420 bin TL desteği toplamda 1 milyon 20 bin TL'ye mal olduğunu ifade ederek, "FİFA onaylı sentetik futbol sahası iki soyunma odası, hakem odası, tesis amiri odası, sağlık odası, WC ve duşlardan oluşan betonarme soyunma odası binası ve 384 kişi kapasiteli portatif çelik tribünden oluşuyor" dedi.

22 YIL ARADAN SONRA VİŞNE FESTİVALİ YAPILACAK

Başkan Dizer ve İl Genel Meclisi Üyeleri daha sonra "Almus Vişne Festivali"nin yapılacağı alanda incelemede bulundu. Almus ilçesinin tanıtımına katkı sağlayacak olan ve 22 yıl önce geleneksel olarak yapılan olan "Almus vişne Festivali"ni de Tokat İl Özel İdaresi destekleri ile yapacaklarını ifade eden Başkan Dizer, "Almus ilçesi vişnesi ile ünlüdür. Yakın zamana kadar yaklaşık 30 yıllık bir geçmişi bulunan 'Almus Vişne Festivali' yapılırdı. İlçemizin sosyoekonomik yaşamında ve tanıtımında önemli bir yer tutan bu festivali İl Özel İdaremizin de destekleri ile tekrar yapacağız" şeklinde konuştu.

Almus ilçesinde tarımsal alt yapının önemli olduğunun altını çizen Başkan Dizer, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bulanık Dere'den Tufan Tepe'ye kadar olan arazilerin sulanmasını sağlayacak olan sistemin çalışmalarına başladık. Bu sistem sayesinde 3 bin dönümlük arazi sulanarak daha verimli ürünler yetişecek." - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Demir Tokat Almus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title