Haberler

    Almanya-Türkiye Dostluk Köprüsü Devam Ediyor

    Öğrenciler Almanya kampını Ludwigshafen şehrinde, Renn nehri kıyısında bulunan Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdi.

    Öğrenciler Almanya kampını Ludwigshafen şehrinde, Renn nehri kıyısında bulunan Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdi.

    Kamp programı boyunca 11 öğrenciye, sabah sporunun ardından Almanca dil eğitimi verildi. Projenin diğer bir hedefi ise farklı ülkelerin eğitim sistemlerini incelemek. Bu kapsamda Gaziantep'e daha önce gelerek şehri ziyaret eden öğrencilerin eğitim gördüğü Carl Bosch Fen Lisesi (Gymnasium) ziyaret edildi. Alman eğitmenler tarafından eğitim sistemi hakkında bilgi alan öğrencilere, Alman öğrenciler de eşlik ederek okullarını tanıttı. Gaziantepli öğrencilere Carl Bosch Fen Lisesi Tarih öğretmeni Katja Segelbacher eşlik ederek, Mannheim Üniversitesi hakkında ve bu üniversitede nasıl eğitim görebilecekleri konusunda detaylı bilgi verdi. Öğrenciler, özellikle Mannheim Üniversitesi'ne yoğun ilgi gösterdi.

    Alman tarihi ve kültürü hakkında bilgi verilmesi çerçevesinde Ludwigshafen şehrinin 150. yılı ve 500 yıllık geçmişi olan Mannheim şehirlerinin özel olarak tanıtımları da yapıldı. 2. Dünya Savaşı sırasında tahribat görmeyen tek kent ve UNESCO Dünya İnsanlık Mirası listesi unvanına sahip olan Heidelberg ve dünyaca ünlü şato ziyareti ile tarihi yapılar ve şehirlerin kültürleri keşfedildi.

    BİRBİRLERİNE RAKİP OLDULAR

    Ludwigshafen Belediyesi'ne bağlı gençlik merkezleri ziyaretlerinde ise Gençlik Projeleri Sunumu gerçekleştirilerek, uluslararası kültürleri tanıma, dostluk ve ekip ruhu çalışmalarının önemine anlatıldı. Ludwigshafen Belediyesi Gençlik Merkezleri'nin organizasyonuyla Alman ve Türk öğrenciler arasında çeşitli spor müsabakaları gerçekleştirildi. Masa tenisi turnuvasında üstün başarı gösteren Gaziantepli öğrenciler, futbolda gruplarda topladığı puanlarla ikincilik ödülünü aldı. Öğrenciler, tesislere yakın bir konumda bulunan olimpik havuzda sabah sporlarını da yaptı. Eğitsel, sportif ve kültürel ziyaretler haricinde, basın ve medya ziyaretleri de gerçekleştiren öğrenciler, tv-radyo, yayıncılık, gazete ve sosyal medya konularında bilgi aldılar.

    ALTIN DEFTERE İMZA ATTILAR

    Dışişleri Bakanlığı nezninde Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, öğrencilerin Almanya ziyaretlerinin ilk gününde resmi bir mektup gönderdi. Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse de öğrencilerle belediye binasında sohbet etti. Program hakkında bilgi alan Lohse, öğrencilerle yakından ilgilenerek, Ludwigshafen'e geldikleri için teşekkür etti. Gaziantep'le kardeş şehir olmanın önemine vurgu yapan Lohse, "Öncelikle Gaziantep'te gerçekleşen menfur saldırı sebebiyle taziyelerimi iletiyorum. Senelerdir başarıyla uygulanan bu projenin, öğrencilerin farklı bir kültür ve tarihi tanıması, yabancı dillerini geliştirmeleri ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri açısından çok önemli" dedi. Heyetle hatıra fotoğrafı çektiren Dr. Eva Lohse, öğrencilere özel olarak tasarlanan ve üzerinde her iki belediyenin logolarının yer aldığı Gaziantep-Ludwigshafen maskotlarını hediye etti. Lohse, ayrıca şehrin 'Altın Anı Defteri'ne imza atmalarını istedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Ludwigshafen Eva Lohse Gaziantep Almanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title