Haberler

Almanya, Suudi Arabistan'a Silah Satışına Onay Vermedi

Güncelleme:

Almanya'da Federal Güvenlik Konseyi gizli toplantıda, Suudi Arabistan'a yapılacak olan silah satışına onay vermedi.

Dünyanın en fazla silah ihracatı yapan ülkelerinden Almanya'da Federal Güvenlik Konseyi'nin (Bundessicherheitsrat) Suudi Arabistan'a silah satışına onay vermediği ileri sürüldü.

MERKEL SİLAH SATIŞI YAPILMAMASI KARARI ALDI

Bild am Sonntag gazetesindeki habere göre, tamamen gizli olan konsey toplantısında Başbakan Angela Merkel ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Suudi Arabistan'a silah satışı yapılmaması kararı aldı.

SİLAH İHRACATI DURDURULDU

Gazete, hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, bölgenin istikrarsız olduğu ve belirsizliğin sürdüğü gerekçesiyle Suudi Arabistan'a Almanya'dan her türlü silah ihracatının durdurulması kararı alındığını yazdı.

İHRACAT 2009 - 2011 YILLARINDA YÜZDE 40 ARTTI

Federal Güvenlik Konseyi, 2013 yılında Suudi Arabistan'a 360 milyon avroluk silah satışına onay vermişti. Almanya'nın Suudi Arabistan'a ihracatı 2009 ila 2011 yıllarında yüzde 40 artış gösterdi.

İNSANLARIN YÜZDE 60'I ARABİSTAN'LA TİCARET YAPMAK İSTEMİYOR

Gazetenin Emnid Araştırma Kuruluşu'na yaptırdığı ankete göre, Almanların yüzde 60'ı insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek Suudi Arabistan ile ticaret yapılmasını istemiyor. Almanların yüzde 78'i silah satışına karşı çıkarken satışı onaylayanlar yüzde 17'de kaldı.

Almanya, dünya silah ihracatında üçüncü sırada bulunuyor. Küresel silah satışında ABD başı çekerken, Rusya ikinci sırada yer alıyor. Almanya'nın ardından ise sırasıyla Çin ve Fransa geliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suudi Arabistan Angela Merkel Almanya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

KorkmazMobil-ANDROID:

turkiyede tank ta yapıyor helikopterde tüfekte hepsi var gelsinler bizden asınlar

49
4
yanıtYanıtla
Mavi Mobil-IOS:

Tayyip yönünü Afrika'ya değil Avrupa'ya döndürde devlet nasıl yönetilir öğren İŞİD e yardımı bırak

7
19
yanıtYanıtla
Hamza çelikMobil-IOS:

Ulan gerı zekalılar deaş ı zaten almanya amerika israil çıkardı.bravo merkele diyor bi taneside siz sadece kendi ülkenizi kötüleyin bizim almanyanın silahına ihtiyacımız yok çünki biz onlardan daha iyisini yapıyoruz.

6
14
yanıtYanıtla
Hadi LAN ordanMobil-IOS:

Türksever başlık lı keko Kürt olduğun belli sen bu vatana kurban ol silahımız olmasa sizin gibi namussuzları kim koruyacak

17
3
yanıtYanıtla
kezban:

silahları almanaya ve benzeri ülkelerden alıp it daişe vebenzer yapılanmalara veriyolrlar onlarda orta doğuyu vahşet sağasına çeviriyor. . . tabi arada bir siz avrupalılarada sıçrıyor. . . . . . . . .

11
8
yanıtYanıtla
GEREKSİZ:

AAA BU KARI ÇAPUTÇULARIN ABLASI DEĞİLMİ

13
6
yanıtYanıtla
ARABA SILAH YOK:

Arap ülkelere verilecek her türlü silah, Dünyaya zarari artiracaktir, Araba deyil silah vermek, elerindeki silahlarida almak lazim. Merkele kararindan dolayi kutluyorum

13
3
yanıtYanıtla
Doğrucu58Mobil-ANDROID:

TÜRKİYE CUMHURIYETİ silahlarını 24 yıldır KENDİ üretiyor...boşa parmaklarinizi YORMAYIN:))

13
3
yanıtYanıtla
İnsan hakları ihlali:

İslam ülkelerinde kadınlar alınıp satılıyor (bir erkek duruma göre bazı ülkelerde 2, bazı ülkelerde 7 kadın satın alabiliyor), satın alınan bu kadınlar çocuk doğurmak, ev işi yapmak ve hizmet etmek amaçlı kullanılıyor ve kendilerine söz hakkı verilmiyor, ayrıca islam ülkelerinde kız çocukları cinsel olarak tacize uğruyorlar, 9 yaşında bir kız çocuğunu bile cinsel obje olarak görüyorlar, islam ülkelerinde diğer inançlara saygı duymuyorlar, islam ülkelerinde ateistleri öldürüyorlar. İnsan hakları ihlali hat safhada. Çocuklar kadın diye alınıyor, kadın köleciliği yapılıyor. Bu işe bir el atın. Sadece geçen yıl tüm islam dünyasında yaklaşık 15 milyon 91-15 yaş arası kız çocuğunun zorla alınıp cinsel amaçlarla kullanıldığı tahmin ediliyor. Bu her yıl tekrar ediyor.

6
8
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Palavra . Insan hakkı ihlali imiş. Dünyada insan hakkı ihlalinden bahsederek en son ırk almanlardir. Pkk bunların ülkede en baş maşa olarak kullanılan argüman. Hangi Insan hakkı. Kendilerinden başka bu egoist almanlar hiçbir hak tanımaz. Dünyada en çok gezen ajan alman ajanıdır.

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title