Haberler

Almanya Savunma Bakanı Leyen: Burada Almanya Bir Borç Ödüyor

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Kahramanmaraş'ta eline aldığı satırla Maraş dondurması kesti. Bakan Leyen, Kahramanmaraş'ta konuşlu Alman Patriot Birliği'nin Türkiye'yi korumak ve bir ittifak dayanışması göstermek için Türkiye'e bulunduğunu belirterek, "Burada müttefikimiz Türkiye'nin yanında yer alarak bu desteğimizi ifade ediyoruz. Burada Almanya bir borç ödüyor. Çünkü Almanya'nın geçmişte bu şekilde onun yanında olan NATO'dan da hareket ederek o dönemde gösterilen ittifakı bir şekilde Almanya şimdi Türkiye'de görev alarak yerine getirmiş oluyor" dedi.

Almanya'nın ilk kadın Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ülkesinin konuşlu Patriot Birliği'ni ziyaret etmek üzere Kahramanmaraş'a geldi. Alman Bakan Leyen, Ankara'nın Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyona; Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ile Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta konuşlu bulunan Patriot Hava Savunma birliklerinin komutanları, askerler ve yabancı gazeteciler katıldı.

Resepsiyonda konuşan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, bakanlığının 100'üncü gününde Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bakan Leyen, Afganistan, Senegal ve Mali'deki Alman birliklerini ziyaret ettiğini hatırlarak, "Bugün burada sizin misafiriniz olduğum için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün itibariyle 100 gündür Savunma Bakanı olarak görev yapıyorum. Bu 100 gün içerisinde Afganistan, Senegal ve Mali olmak üzere Alman birliklerinin bulunduğu ülkeleri gezdim. Bir an önce istediğim Kahramanmaraş'ı ziyaret etmek ve buradaki alman birliklerini görmekti. Bana verilen bilgilere göre buradaki işbirliği olağan üstü düzeyde. Hem görev alanında, hem de serbest zamanda çok iyi ilişkiler olduğunu ifade ettiler. Örneğin Alman Patriot Birliğinin futbol takımı Türk Silahlı Kuvvetleri takımına karşı futbol turnuvaları düzenleniyormuş. Ancak her hangi bir takımın üstünlük sağlanamadığı beraberlik olduğu bilgisi bana ulaştı" dedi.

'BURADA ALMANYA BİR BORÇ ÖDÜYOR'

Konuşmasında Alman birliklerinin dostluk ve ittifak dayanışması göstermek için Türkiye'du bulunduklarını ifade eden Bakan Leyen, şöyle devam etti:

"Suriye'den Türkiye'nin Dostluğumuzun önemli olduğunu ama burada ciddi bir görevle bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz Alman birlikleri, dostluğumuzu, Türkiye'yi korumak ve bir ittifak dayanışması göstermek için buradayız. Bunu da Amerikalı ve Hollandalı dostlarımızla birlikte yapıyoruz. Burada müttefikimiz Türkiye'nin yanında yer alarak bu desteğimizi ifade ediyoruz. Burada Almanya bir borç ödüyor. Çünkü Almanya'nın geçmişte bu şekilde onun yanında olan NATO'dan da hareket ederek o dönemde gösterilen ittifakı bir şekilde Almanya şimdi Türkiye'de görev alarak yerine getirmiş oluyor."

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin olumsuz bir kader yaşadığına dikkat çeken Alman Bakan Leyen, "Bu birliğin burada görev yapmasının nedeni Suriye'de yaşanan şartlar ve o iç savaş. Çünkü bu bir feci durum. O iç savaş yüz binlerce insanın mülteci olarak oradan kaçmasına ülkelere sığınmasına veya ölmesine sebep oluyor. Bu iç savaşın da ne zaman biteceğini bilmek mümkün değil" dedi.

'MÜLTECİLER ÇOK OLUMSUZ BİR KADER YAŞIYOR'

Dünya ülkelerinin Suriyeli sığınmacılara sahip çıkması gerektiğini düşündüğünü ve Türkiye'nin önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Bakan Leyen, şöyle dedi:

"Dünya topluluğunun da bu insanlara sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu insanların yardıma ihtiyacı var ve bu yardım konusunun da tüm ülkelerin üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada gerçekten Türkiye'ye de teşekkür ediyorum, minnet duyuyorum. Türkiye çok sayıda mülteci kabul etti. 170 bin civarında Suriye'den insanın Türkiye'ye sığındığını biliyoruz. Aslında burada Türkiye çok büyük bir görev üstlenmiş oluyor. Aslında bu insanların kabul edilmesi ve topluma uyum sağlaması Türkiye ve halkı için çok önemli bir görevdir, büyüklüktür. Çünkü burada bir çile var. Mülteciler çok olumsuz bir kader yaşıyor. O olumsuz kaderi de insanlarla paylaşmak, o insanlara da güç kazandırır diye düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye'nin bu şekilde destek olduğu için de teşekkür ediyorum."

SATIRLA MARAŞ DONDURMASI KESTİ

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Alman Bakan Leyen ziyaret anısına birbirlerine karşılıklı olarak hediyeler verdi. Alman Bakan Leyen, kendisi için hazırlanan dondurma şovunu izledikten sonra eline aldığı satırla Maraş Dondurması kesti. Dondurma ustasının külahtaki dondurmayı uzatırken yaptığı şakaya gülerek karşılmık veren Bakan Leyen, yarın ülkesinin Gazi Kışlası'nda bulunan Patriot Hava Savunma Birliği'ni ziyaret edecek. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ursula von der Leyen Kahramanmaraş Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title