Haberler

Almanya: "Rusya'ya Karşı Yaptırımların Aşama Aşama Kaldırılmasını Destekleyebiliriz"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Minsk Anlaşmasının uygulanmasına dair bir ilerleme kaydedilmesi halinde, Rusya’ya yönelik yaptırımların aşama aşama kaldırılmasını destekleyebileceklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Minsk Anlaşmasının uygulanmasına dair bir ilerleme kaydedilmesi halinde, Rusya'ya yönelik yaptırımların aşama aşama kaldırılmasını destekleyebileceklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmayı sonlandırmak için Minsk anlaşmasının uygulanması konusunda ilerleme kaydedilirse AB'nin Rusya'ya karşı yaptırımlarını kademe kademe kaldırılmasını destekleyebileceğini söyledi. Jaeger, "Yaptırımların kendi içinde bir sonu var. Hepsi ya da hiçbir yaklaşım, hedefimize ulaşmamızı sağlamaz" dedi.

Almanya Başbakanı Anegal Merkel ise Japonya'da gerçekleştirilen G7 Zirvesi'nde Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması için çok erken olduğunu söylemişti. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Almanya Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title