Haberler

Almanya ve Fransa İncirlik Üssü'nü Kullanmaya Hazırlanıyor

Güncelleme:

Fransa ve Almanya, savaş uçaklarının İncirlik Hava Üssü'nü kullanabilmesi için Ankara'ya başvurdu. Daha önce ABD'ye onay veren Türkiye, bu taleplere de olumlu bakıyor.

Fransa ve Almanya savaş uçakalrının İncirlik Hava Üssü'nü kullanabilmesi için başvuruda bulundu.

FEDERAL MECLİS'İN ONAYI BEKLENİYOR

Almanya Savunma Bakanı Sözcüsü Jens Flossdorf, Federal Meclis'in, bakanlar kurulunca Suriye'ye gönderilmesi kararlaştırılan misyona onay vermesi durumunda gelecek hafta iki Tornado keşif uçağıyla bir adet yakıt ikmal uçağının, İncirlik Hava Üssü'nde konuşlandırılacağını söyledi.

SURİYE'YE GÖNDERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jens Flossdorf, bakanlar kurulunun, maksimum bin 200 asker ve 6 Tornado keşif uçağıyla bir yakıt ikmal uçağı ve bir fırkateynin Suriye'ye gönderilmesini kararlaştırdığını ancak bunun uygulanabilmesi için Bundestag'ın onayını beklemek zorunda olduğunu kaydetti.

TORNODA UÇAKLARININ GÖREVİ BELİRLENDİ

Flossdorf, İncirlik'te konuşlandırılacak Tornoda uçaklarının ikisinin aynı anda havada olacağını, ikisinin havalanmak için hazırda bekleyeceğini, diğer ikisinin de arıza ve başka durumlar nedeniyle yedek olarak bekletileceğini kaydetti.

Flossdorf ayrıca 6 Tornado'nun İncirlik'e varmasının ardından gelecek ayın başında göreve başlayabileceğini bildirdi.

MALUMAT VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Flossdorf, Almanya'nın yaptığı keşifler hakkında Rusya, İran ve Şam yönetimine malumat verilmesinin şu an için söz konusu olmadığını dile getirdi.

Görev yapacak Tornadoların karada bombalama yapmayacağını belirten Flossdorf, Tornadoların kendini savunabilmek amacıyla hava savunma roketleriyle donanımlı uçacağını kaydetti.

ALMANYA'YA MALİYETİ 134 MİLYON EURO

Maliye Bakanı Sözcü Yardımcısı Jürg Weissgerber, IŞİD'le mücadele amacıyla planlanan Suriye misyonunun Almanya'ya maliyetinin 134 milyon avro olarak planlandığını açıkladı.

SURİYE MİSYONU YIL YIL UZATILABİLİNİR

Basın toplantısında ayrıca bir yıllık görev süresi bulunan Almanya'nın Suriye misyonunun, IŞİD'in tamamen yok edilinceye kadar görev süresinin yıl yıl uzatılabileceği ifade edildi.

FRANSA NİYET MEKTUBU İLETTİ

Suriye'de IŞİD'e yönelik hava operasyonlarını yoğunlaştırma kararı alan Fransa da, savaş uçaklarının gerektiğinde Türkiye Hava Sahası ile acil durumlarda başta İncirlik olmak üzere Türkiye'deki hava üslerini kullamak için Ankara'ya niyet mektubu iletti. Fransa'nın bir diğer talebi de uçak gemisi Charles De Gaulle'ün Mersin'deki Taşucu Limanı'ndan lojistik destek alabilmesi için oldu.

OLUMLU YANITIN ÖNÜNDE ENGEL YOK

Fransa'nın bu taleplerine olumlu yanıt verilmesinin önünde bir engel olmadığı belirtiliyor. Yetkililer, ABD ile yapılan İncirlik mutabakatının hem bu üssün, hem de diğer üslerin koalisyon güçlerince kullanılmasına imkan tanıdığına dikkat çektiler.

Kaynak: AA / Güncel

İncirlik Almanya Suriye Fransa Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

sikinti yok yola devam:

Ulen ne işitmiş yaaaa. Kaç ülke birleşti yinede bitmedi:)))

20
1
yanıtYanıtla
dadaskiziMobil-ANDROID:

2 dunya savasina girmemek icin direnen ismet inonu 3 dunya savasina can atan tayyip erdogan

11
6
yanıtYanıtla
sertAdınızı Yazın:

fitneci kışkırtıcı kıskanç kin besleyen sayın tayip ve başbakan davut abd sizin uynunuza gelmezler şimdi putin tüm ab liğini ikna edcektır tc nin yalanları ortada gerçeği saklayamasınız tc dev

8
5
yanıtYanıtla
....:

Türkün gücüne bakın

12
0
yanıtYanıtla
GERÇEĞİN GÜCÜ:

bu işbirlikçi akp bu ülkenin başında olduğu müddetçe, başımızdan bela, musibet, felaket eksik olmaz. ingilizide gelir, fransızı da, almanı da, müstemleke memleketine döndük resmen.

8
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hükümetimiz yanlışın içine düşmez ne yapacağını neyi nerde kullanacağını ve kullandıracağını bizden daha iyi bilir. . . saygılar. . .

6
5
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Rusya''ya SENİN SURİYE''de ne işin var diye soranlar. Şimdi bize ALMANYA ve FRANSA''nın TÜRKİYE''de ne işi var diye sorarlarsa ne deriz.

7
3
yanıtYanıtla
emre:

metrobüs durağı gibi üssümüs mübarek

10
0
yanıtYanıtla
MESSE:

72 millet dışında sanırım sınırımzda uçağı uçmayan bir Kuzey Kore kaldı, onların manyak lideride yarın bizde işid için geliyoruz derse hiç şaşırmam. Ah suriye ah zaten faydalı bir millet olsan burnumuzun dibinde olmazdın dimi, seni oraya yerleştirenler ve başınada birini bağlayanlar 1000 yıllık plan yapmışlar. Arkadaş bütün dünya çirkefe taş atıyor ne hikmetse hepsi üzerimize sıçrıyor ya artık gerçekten iğrendim suriyedende suriyelisindende

8
1
yanıtYanıtla
AaMobil-ANDROID:

PKK YE KARSI YAPILAN OPARASIYONLARA DESTRK OLSUN DIYE TÜTKIYEYI DAHI VERIRLER

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title