Haberler

Almanya'nın Suriye'ye Askeri Unsur Göndermesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın terör örgütü DAEŞ ile mücadele etmek için Suriye'ye askeri unsurlar gönderme kararıyla ilgili "Uluslararası koalisyonuna katılımımızı Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadele etmek yönünde genişletiyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın terör örgütü DAEŞ ile mücadele etmek için Suriye'ye askeri unsurlar gönderme kararıyla ilgili "Uluslararası koalisyonuna katılımımızı Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadele etmek yönünde genişletiyoruz" dedi.

Yeni Zelanda Başbakanı John Key'i kabul eden Merkel, düzenlenen ortak basın toplantısında, "Biz Eylül 2014 tarihinden beri uluslararası koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü savaşın bir parçasıyız. Şimdi uluslararası koalisyonuna katılımımızı Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadele etmek yönünde genişletiyoruz" şeklinde konuştu.

Key ise ülkesinin DAEŞ'e yönelik saldırılara katılmasının mümkün olmadığını belirterek "Bizim yapabileceğimiz Iraklı askerleri eğitmek" ifadesini kullandı.

Alman hükümeti, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, DAEŞ ile mücadele için askeri unsurların Suriye'ye gönderilmesi tezkeresini imzalamıştı.

Suriye'de görev yapacak Tornado keşif uçakları, bir adet fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağından sorumlu bin 200 personelin görev süresini bir yıl olarak belirleyen tezkerenin bu hafta parlamentonun onayına sunulması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel John Key Almanya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title