Haberler

Almanya'nın Olimpiyat Adayı Hamburg

Almanya, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları adaylığına oy birliğiyle Hamburg kentini gösterdi.

Almanya Olimpiyat Komitesi'nin (DOSB) Frankfurt kentindeki Paulskirche adlı kilisede düzenlenen genel kurulunda, Hamburg kenti oy birliğiyle 2024 Yaz Olimpiyatları için adaylığa seçildi.

Almanya Olimpiyat Komitesi Başkanı Alfons Hörmann, ülkelerinin olimpiyat ve paralimpik oyunların geleceği için örnek teşkil edebilecek bir yer olduğunu göstermek istediklerini ifade etti.

Spordan sorumlu İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise Hamburg'un adaylığıyla 2024 Olimpiyatları'nı kazanmak için şansı bulunduğunu belirterek, "Güçlü ve rekabet düzeyi yüksek bir başvuru yapacağız. Bunu, ölçülü ve akıllıca bir yol izleyerek yapacağız" dedi.

Hamburg'un aday gösterilmesinin olimpiyatları düzenlemek için ilk adım olduğuna işaret eden Maiziere, "Sunacağımız çok şey var. Bundan dolayı Roma, Paris veya İstanbul gibi rakiplerden korkmayın" değerlendirmesinde bulundu.

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz ise görev aldığı kentin seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Hamburg'un adaylığı bizim için büyük bir onurdur" dedi.

Hamburg'da yeni spor alanlarının inşa edilmesi ve mevcutların yenilenmesi için 2 milyar avro harcanacağı tahmin ediliyor. Gelecek aylarda da inşa edilecek Olimpiyat Köyü'nün ardından gerçek maliyetin ortaya çıkması bekleniyor.

Alman basını, Hamburg kentinin 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği için onay alamaması durumunda 2028'de yeniden aday gösterilebileceğini belirtiyor.

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın düzenleneceği kente ilişkin nihai karar, 2017'de Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak toplantının ardından verilecek. Boston, Roma ve Hamburg'un yanı sıra adaylık için Budapeşte, Doha, Paris ve İstanbul'un adaylığını açıklayabileceği öne sürülüyor.

Almanya Olimpiyat Komitesi'nin yönetim kurulu, ülkenin önde gelen spor, siyaset ve sivil toplum kuruluşları üyesi 40 kişiyle hafta başında görüşmüş, 2024 Olimpiyat Oyunları için Berlin'in yerine Hamburg'un aday gösterilmesi yönünde tavsiye almıştı.

Kaynak: AA / Spor

Thomas de Maiziere Frankfurt Almanya Roma Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title