Haberler

Almanya'nın Hamm Şehrinde Bağcılar Rüzgarı

Geçtiğimiz Mart ayında Hamm Büyükşehir Belediyesi stajyer memurlarının Bağcılar Belediyesi'nin çeşitli bölümlerinde teorik ve pratik çalışmalarıyla başlatılan projenin ikinci ayağında Bağcılar Belediyesi çalışanlarından bir grup, Hamm'a giderek burada teorik ve pratik eğitim aldı.

Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal Entegrasyon Daire Başkanı Volfgang Müller yönetimindeki çalışma, belediye eğitim uzmanlarından Margaret Monika Hahn ve Belediye Personel Şefi Doris Beumer'in teorik sunumları ve Hamm Belediyesi'nin çeşitli bölümlerindeki pratik çalışmalarla devam etti. Her iki belediye personelinin bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları ve bu şekilde insanlara daha iyi hizmet götürmeyi amaçlayan proje kapsamında eğitime katılanlar, Bağcılar Belediyesi ile Hamm Büyükşehir Belediyesi arasında daha önce gerçekleştirilen bütün projelerde olduğu gibi son projenin de oldukça verimli olduğunu ve bu tür çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini ifade ettiler. Bağcılar Belediyesi Başkan yardımcısı Kenan Gültürk başkanlığında, belediyenin Kültür, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler gibi çeşitli müdürlüklerinden 23 personelin ve daha önce Hamm'dan Türkiye'ye gelenlerin de katıldığı bir haftalık çalışma, kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da katıldığı sertifika dağıtım töreninde, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, konuşmasına Türkiye'de son günlerde meydana gelen terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için saygı duruşu davetiyle başladı. Önce Bağcılar ve sonrasında Hamm'da yapılan çalışmalarla, farklı kültürlerden olan insanların birbirlerini tanıma ve anlamaları konusunda büyük mesafeler alındığın söyleyen Petermann, bu proje sayesinde belediye çalışanları olarak Hamm'da yaşamakta olan 18 bin civarında Türk'e ve değişik kültürlerden olan 50 bin kişiye daha iyi hizmet vereceklerine inandığını söyledi. Bu tür projelere devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Petermann, Bağcılar Belediyesi ile beraber yürüttükleri çalışmaları bundan sonra da sürdüreceklerine işaret etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Petermann'ın şehitlerimize saygı duruşu davetine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bağcılar Belediyesi mensupları olarak Hamm'ı kendi evleri gibi gördüklerini söyledi. "İnsan Allah'ın yarattığı en kutsal varlıktır. Bizler de yerel yönetimler olarak insanlara hizmet ediyoruz" diyen Çağırıcı, sorunlar gibi çözümlerin de birbirine benzediğini, Hamm Belediyesi ile beraber yürüttükleri çalışmalarla, hizmet verdikleri insanların sorunlarının çözümü noktasında ciddi mesafeler aldıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin önemli değerlerinden birisi olan Mevlana Hazretleri, 'bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar' buyurmuş. Bizler de bu çalışmalarımızla bizden sonraki nesillerin daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için gayret ediyoruz. Beraber yürüttüğümüz projeler sayesinde, Türk ve Almanların birbirlerini daha iyi tanımaları ve beraberce geleceğe yönelik fikirler geliştirmelerini de sağlamış oluyoruz. Hamm Büyükşehir Belediyesi ile beraber yaptığımız çalışmaların bundan sonra da süreceğine ve her iki belediyenin hizmet verdiği insanlara faydalı işler ortaya koyacağına olan inancım tamdır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title