Haberler

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Mersin'de

Büyükelçi Pohl: "Ekonomi günlerimizi Türkiye'nin farklı dinamik bölgelerine yayarak, Alman ekonomisinin bu bölgeleri de keşfetmesini hedefliyoruz"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Ekonomi günlerimizi Türkiye'nin farklı dinamik bölgelerine yayarak, Alman ekonomisinin bu bölgeleri de keşfetmesini hedefliyoruz" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek Türk-Alman İş Forumu'na katılmak üzere kente gelen Pohl, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Pohl, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin mükemmel seviyede olmasından dolayı iş formu için Mersin'i tercih ettiklerini söyledi.

Ekonomik faaliyetlerin ve şirketlerin büyük merkezlere yerleştiğini ancak Mersin gibi farklı bölgelerdeki kentlerin de ekonomik anlamda yükselen trendler yakaladığını belirten Pohl, "Ekonomi günlerimizi Türkiye'nin farklı dinamik bölgelerine yayarak, Alman ekonomisinin bu bölgeleri de keşfetmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Büyükelçi Pohl, Mersin'in iyi bir seçim olduğunu ön hazırlıklarda anladıklarını ifade ederek, "Buradaki ticari kuruluş ve yapılanlarla olağanüstü bir çalışma içerisine girdik. Alman tarafına da bu iş forumunun duyurusunu yaptık. Mersin'e büyük bir ilgi gösterdiklerini açıkça söyleyebilirim" dedi.

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek hem Mersin'in hem de Türkiye'nin ticaret hacminin yüksek olduğu ülkelerden birinin Almanya olduğunu belirtti.

Türk-Alman İş Forumu'nun son derece önemli olduğunu ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Çünkü Mersin son derece önemli potansiyellere sahip bir kent. Mersin'de Türkiye'deki tarımsal üretimin yüzde 5,5'ine tekamül eden bir üretim hacmi var. 9 bin 500 kişinin istihdam edildiği büyük bir serbest bölgemiz var. Yine dünya sanayisiyle entegre olmuş bir organize sanayi bölgemiz ve büyük sanayi tesislerimiz var. 321 kilometrelik eşsiz bir sahil bandımız var. İşlem hacmi olarak Türkiye'nin en büyük ikinci limanına sahibiz. Bu yüzden böyle bir kapasite ve potansiyele sahip bir şehri, Alman ekonomisinin büyük firmalarının buradaki işletmelerle toplantı yaparak tanımaları ve keşfetmeleri son derece önemlidir." - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Eberhard Pohl Almanya Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title