Haberler

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl, Gaziantep'te

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Gaziantep'te saldırı olabileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim Almanya olarak yaptığımız değerlendirme sonucunda, Türkiye'nin son derece güvenilir bir seyahat ülkesi olduğunu tespit ettik" dedi.

Pohl, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Gaziantep halkının Suriyelilere gösterdiği misafirperverlik nedeniyle tüm dünyanın takdirini topladığını ifade eden Pohl, bu konuda Gazianteplilere teşekkür etti.

Basına kapalı devam eden görüşmenin ardından bir gazetecinin, gazetelerde çıkan "aşırılıkçı grupların Gaziantep'teki Suriye muhalefetinin binalarına saldırı düzenleyebileceğine dair haberleri" hatırlatması ve "Görüşmede bu konu gündeme geldi mi?" şeklindeki soru üzerine Fatma Şahin, şöyle konuştu:

"Görüşmemizde dostluğumuz, birlikte daha güzel neler yapabileceğimizi görüştük. Ayrıca sizin bahsettiğiniz konu da konuşuldu. Çünkü Gaziantepli yöneticiler bu tür haberlerden rahatsız oluyoruz. Özellikle negatif algı oluşmasını, şehrin dinamikleri üzerinden ticari, ekonomik, sanayi ve turizm hayatında olumsuz etkiler oluşturduğunu biliyoruz. Böyle negatif algı oluşturacak konuları basın üzerinden yapılmasından daha çok, eğer ellerinde böyle istihbarat bilgisi varsa bunu bizim emniyet birimlerimizle çok rahat paylaşabilirler. Bizdeki bilgiye göre de böyle sıkıntılı bir durum olmamasına rağmen bu tür negatif algı oluşturuluyor. Görüşmede de bu rahatsızlığımızdan bahsettik."

Almanya'nın bu tür konularda çok hassas olduğunu dile getiren Şahin, "Büyükelçimizden bu noktada vatandaşlarını bilgilendirirken doğru kelimeler tercih etmelerini istedik. Kendisi de bu hassasiyetimizi anladığını dile getirdi" diye konuştu.

Büyükelçi Pohl da Alman vatandaşlarına seyahat bilgisi verirken önemli araştırmalar yaptıklarını belirterek bu bilgileri vatandaşlarla paylaşırken de kelime seçiminde hassas davrandıklarını ifade etti.

Bu noktada her zaman olduğu gibi şimdilerde de Türkiye'ye gelecek Alman vatandaşlarını bilgilendirmeye devam ettiklerini anlatan Pohl, "Bizim Almanya olarak yaptığımız değerlendirme sonucunda Türkiye'nin son derece güvenilir bir seyahat ülkesi olduğunu tespit ettik. Türkiye'ye gelmek isteyenlerle ilgili olumsuz bir seyahat bilgisi vermiş değiliz" dedi.

Suriye'deki iç karışıklığa bağlı olarak sınır hattına gitmek isteyen vatandaşlarına "çok meraklı olmamaları" gerektiği yönünde uyarıda bulunduklarını bildiren Pohl, şöyle konuştu:

"Çatışma ortamının olduğu bölgelere gitmek isteyenleri dikkatli olmaları için uyarıyoruz. Ama Gaziantep'i görmek için gelmek isteyenlere herhangi olumsuz bir uyarımız yok. Hatta Gaziantep'in güzel müzesini, mutfağını ve diğer yerlerini görmek isteyenleri davet ediyorum. Gaziantep, çok güzel ve gezilmesi gereken bir yer."

Fatma Şahin ise Gaziantep'in Disburg şehriyle kardeş kent olduğunu hatırlatarak Almanya ile olan dostluğun her geçen gün gelişeceğini vurguladı.

Görüşmede Şahin ve Pohl birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Eberhard Pohl Gaziantep Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Ömer Dinçer:

Alman a güvenim kalmadı, böyle konuşur ancak kendi ülkesinde tam aksini basında yayınlarlar, avrupalı ülkelere daima mesafeli durmak gerekiyor neden, ülkemizdeki olumsuzlukların hemen hemen tamamında bu hırstiyan ülkeler var diğerleri siz onları biliyorsunuz, anlayanlara .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title