Haberler

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl Açıklaması

"Almanya, ABD ve Türkiye gibi birçok ülkeyle birlikte kararlı bir şekilde IŞİD'e karşı hareket ediyor.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, terör örgütü IŞİD ile mücadelede ülkesinin tavrının net olduğunu belirterek, " Almanya, ABD ve Türkiye gibi birçok ülkeyle birlikte kararlı bir şekilde IŞİD'e karşı hareket ediyor. Türkiye'nin rehineler ve başka bazı sebeplerden dolayı zor durumda olmasını anlayışla karşılıyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen Pohl, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Belediye çalışmaları ve projeler hakkında Sekmen'den bilgi alan Pohl, gelecekte Erzurum ile sıkı ilişkiler kuracaklarını söyledi.

Sekmen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pohl'e Oltu taşı tespih ile çeşitli hediyeler verdi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı da ziyaret eden Pohl, daha sonra Valiliğe geçti.

Vali Ahmet Altıparmak ile bir süre görüşen Pohl, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya'nın çok eski yıllara dayanan dostluklarının olduğunu ifade etti.

Pohl, Türk-Alman Bilim Yılı etkinlikleri kapsamında Erzurum'a gelecek bilim otobüsünün 3 okulda öğrencilerle buluşacağını dile getirdi.

"Türkiye ile göründüğünden daha iyi bir ilişkilerimiz var"

Pohl, terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen uluslararası mücadelede Almanya'nın etkin bir rol aldığını, ABD ve Türkiye gibi ülkelerle ortak hareket ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in IŞİD hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatan Pohl, şöyle devam etti:

"Almanya, ABD ve Türkiye gibi birçok ülkeyle birlikte kararlı bir şekilde IŞİD'e karşı hareket ediyor. Türkiye'nin rehineler ve başka bazı sebeplerden dolayı zor durumda olmasını anlayışla karşılıyoruz. Böyle vahşice bir yönetime izin verilmemesi gerektiği yönünde Almanya'da, geniş kapsamlı bir anlayış, mutabakat var. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in, orada olup bitenlerin İslam ile ilişkisinin olmadığını açıkladılar. Bu koalisyona herkes kendi olanakları çerçevesinde farklı katkılarda bulunuyor. Türkiye'nin insani yardımların ulaştırılmasında hava sahasının kullandırılmasına izin vermesi memnuniyet verici. Bu işbirliğini, güvenlik açısından da önemsiyor ve destekliyoruz. Kürtlere insani yardımda bulunan Almanya, aynı zamanda silah yardımında da bulunacak. Birkaç gün sonra bu yardımlar gelmeye başlayacak. Özellikle şunu belirtmek isterim. Türkiye ile göründüğünden daha iyi bir ilişkilerimiz var."

Ziyarette kentin turizm potansiyelini anlatan Vali Altıparmak, Pohl'e çini işlemeli bir tabak hediye etti. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Eberhard Pohl Türkiye Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title