Haberler

Almanya Milli Günü Kutlandı

Almanya Büyükelçiliği’nde verilen bir resepsiyonla, Almanya’nın Milli Günü kutlandı.

Almanya Büyükelçiliği'nde verilen bir resepsiyonla, Almanya'nın Milli Günü kutlandı.

Almanya'nın birleşmesinin 25. yıl dönümü Almanya Büyükelçiliği'nde verilen bir resepsiyonla kutlandı. Konukları Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid ve eşi Tülay Schmid, Almanya'nın Ankara yeni Büyükelçisi Martin Erdamann ve eşi karşıladı.

Resepsiyon Türk ve Alman Milli Marşları'nın bando tarafından çalınmasıyla başladı.

Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Schmid konuşmasına Türkçe başladı. Schmid, "Bugün sizlerle birlikte Almanya'nın Milli Günü'nü kutlamaktan mutluyuz ve bugün çok özel bir gün çünkü Almanya'nın birleşmesinin 25. yıl dönümü. Hepinize öncelikle iki Almanya'nın birleşmesinin 25. yıl dönümü münasebetiyle hoş geldiniz demek istiyorum. Bu yaşadığımız günler çerçevesinde baktığımızda, Almanya'nın yakın tarihi ile ilgili olarak o günlerde gerçekleşmesi mümkün olmayanların mümkün olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Erdamann, Alman birliği resepsiyonunun 25. yıl dönümü kutladıklarını belirterek, "Davetimizin diğer ev sahibi Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid ve eşi Tülay Schmid'i size takdim ederim. Bu akşam baden Württemberg Eyaleti güzellikleri hakkında bilgi almaya ve özellikle fevkalade yemekleri ve mükemmel içeceklerinden tatma fırsatınız olacak. Almanya yeniden birleşmesinin 25. yıl dönümünü kutluyor. 9 Ekim 1989'da Berlin duvarının yıkıldığı duygu yüklü günden sonra, Almanya'nın birliği günü Alman tarihinde Almanların en büyük ikinci sevinç günüdür" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Gün, Türkiye ile Almanya ile özsel ilişkilerinin olduğunu belirterek, 1990 senesine giden yolda Almanya ile yakın dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Daha sonra Büyükelçi Erdamann, Schmid ve Gün pasta kestiler.

Türkiye Cumhuriyeti'ni Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Muhtar Gün'ün temsil etmesi dikkat çekti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title