Haberler

    Almanya: İngiltere Çıkarsa AB Dağılabilir

    Güncelleme:

    Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İngiltere'nin birlikten ayrılması durumunda AB'nin de çok geçmeden dağılabileceği uyarısını yaptı.

    23 Haziran'da Avrupa Birliği (AB) üyeliği için 'Tamam mı, devam mı?' oylaması yapacak İngiltere halkına, ülkenin AB'de kalması gerektiği yönünde çağrılar gelmeye devam ediyor. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de, İngiltere'nin birlikten ayrılması durumunda AB'nin de çok geçmeden dağılabileceği uyarısını yaptı.

    "AVRUPA HALKLARI DİKKATLİ DAVRANMALI"

    Berlin'de Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile görüşen Steinmeier, "Avrupa halkları, ülkeleri birbirine düşüren milliyetçi hislere karşı dikkatli davranmalı" dedi.

    "SARSILIRIZ"

    Steinmeier İngiltere'nin AB referandumu için "AB'den ayrılma yönünde bir sonuç çıkarsa, birlik elbette sarsılır. 28 eksi 1 üye şeklinde devam edemeyiz. Birliğin ayakta kalması için tüm üye ülkelerin çabasıyla bugüne kadar yakaladığımız başarıların yitip gitmemesi adına çalışmamız gerekir" diye konuştu.

    Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault ise İngiltere'nin AB referandumuyla ilgili daha iyimser konuştu ve çıkan sonuç ne olursa olsun AB'nin evrilmeye devam edeceğini söyledi:

    "Avrupa yerinde sayamaz. Sürekli olarak evrilmesi gerek. Bugün çelişkilerle, korkularla, ekonomik yavaşlamayla ve zorluklarla yüz yüzeyiz. Avrupa'ya yeni bir dinamizm kazandırmak istiyoruz."

    'ÇIKALIM' DİYENLERİN REFERANDUM SONRASI PLANI

    Öte yandan AB'den çıkışı destekleyen kesim, referandum sonrasında birlikten ayrılışın nasıl olabileceğine dair planını dün açıkladı. Hazırlanan yol haritasında öncelikle kişilerin serbest dolaşımının önüne geçilmesi gerektiği ve bunun için de parlamentonun hızla devreye girmesi gerektiği ifade ediliyor.

    AB MAHKEMELERİNİN NÜFUZU AZALTILACAK

    AB mahkemelerinin İngiltere'deki nüfuzunun azaltılmasının da AB'den çıkışın bir parçası olacağını ifade eden 'Çıkalım' cephesi, hükümetin en çok vurgu yaptığı 'Ortak pazarın getirdiği avantajları kaybederiz' uyarısına da yanıt veriyor.

    İngiltere ile AB arasında Mayıs 2020'ye kadar bir serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasını öngören grup, böylelikle İngiltere'deki işletmelerin Avrupa'daki pazarlarını kaybetmesinin de önüne geçilebileceğini savunuyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (55)

    ÖNÇE VATAN ERCİŞ Lİ:

    BİZİM NE İŞİMİZ VAR ORDA BOŞ VERELİM GİRMİYELİM. NE AB HİRİSTİYAN KÜLÜBÜ ORASI. BUNU ANLAYALIM BİZİM BİZDEN BAŞKA DORTUMUZ YOK.

    5
    4
    yanıtYanıtla
    BU KADAR LAVUK OLUR MU:

    sığır hırıstiyan birliğine giren gavur olmaz. bu ticari ve siyasi bir olay. ama sizin dininiz o kadar elastiki ki hemen kopuyor. niye maneviyatın değil de işin maddi yönündesin lavuk

    yanıt4
    yanıt1
    ....:

    şu lavuk adını alarak yorum yazan dingil, insallah evli ve cocuklu degilsindir, yoksa senin gibilerden cok cekiyor millet halk . . . . cocukların varsa da insallah sana cekmezler ve bir gun babaları oldugun icin senden tiksinmezler . . . .

    yanıt0
    yanıt1
    YARIM ZEKA İNSANI DİNDEN EDER:

    bu yarım zekanın yazmasına göre avrupa daki müslümanlar ne oluyor. ayrıca dostun değilse ne işi var o insanların avrupada. yarım z

    yanıt1
    yanıt0
    CAN:

    birde o kendine yakışan lavuk ismini almış azgının yorumu begenenler var . . . türk milleti pis agzı kirli konuşan bir millet mi ?

    yanıt1
    yanıt1
    dun:

    yaw he he ab yi türk medyası dağıtacak:)))))))))

    6
    3
    yanıtYanıtla
    .....:

    TÜH YA ÇAKMA AVRUPA HAYATINI YAŞAYAN TÜRKLER KARALAR BAGLAR ŞİMDİ

    4
    5
    yanıtYanıtla
    AB-PKK GERÇEĞİ:

    AB DAĞILISINKİ pKK DE BİTSİN. EN BÜYÜK DESTEKÇİSİDİR PKK NİN.

    6
    2
    yanıtYanıtla
    Adınızı Yazın:

    dagilmaz , dagilmaz

    0
    8
    yanıtYanıtla
    HERKES KENDİ YOLUNA.:

    İNGİLİZ HALKI EN İYİMSER TAHMİNLE YÜZ DE ELLİ BEŞ''İ BİRLİKTEN ÇIKMAK İSTİYOR. . . İNGİLİZ''LER BAKTI Kİ, ALMANYA VE İNGİTERE''YE SIRTINI DAYAMIŞ DİĞER AB ÜLKELERİ, ADAMLAR SALAK MI, NİYE BİZ ÇALIŞALIM, YAN GELİP YATAN YUNAN HALKI HAZIRI YESİN DİYORLAR. . . . AB DİYE BİR EY KALMAZ YAKINDA, GÖRECEKSİNİZ.

    8
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title