Haberler

Almanya Federal Meclisi İstanbul'da Protesto Edildi

Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımaya hazırlanması, İstanbul'da Almanya Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Beyoğlu'nda başkonsolosluk önünde toplanan grup, "Alman meclisi mahkeme değildir", "Milletvekilleri yargıç değildir", "Sen yetkili değilsin" yazılı dövizler açtı. Polis protesto sırasında Almanya Başkonsolosluğu önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, burada yaptığı açıklamada, 1915 yılı olaylarına dair Ermeni iddialarının Federal Meclisi'ne gelmesinin Türk Alman dostluğunu bozabileceğini ve önergenin Alman parlamentosundan geçmemesi gerektiğini belirtti.

28 Mayıs Cumartesi günü Berlin'de büyük bir Türk yürüyüşü düzenleneceğini ifade eden Önsel, "Bu yürüyüş Almanya'daki tüm Türk derneklerinin katılımıyla gerçekleşecek. Büyük tarihi yürüyüş olacak. Bu yürüyüşte Alman meclisinin önüne gideceğiz. Oradan meclise sesleneceğiz. Onları tarihi hataya düşmemeleri konusunda uyaracağız. Türkiye'den gelmek isteyenler bize ulaşabilirler. Uçaklarımızı tuttuk." diye konuştu.

Önsel, konuşmasının ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Almanya Federal Meclisi Başkanı Norbert Lambert'e yazdığı mektubu okudu.

Perinçek'in mektubunda şu ifadelere yer verildi:

"Almanya günümüz dünyasında Türkiye'nin stratejik dostudur. Alman ve Türk milletleri tek kutuplu bir dünya istemiyorlar. En büyük ticaret ortaklarımızdan biri olan Almanya ile ekonomik ve kültürel ilişkilerimizin gelişmesi, ülkemizin yararınadır. Alman meclisinin yargının yetkisini çiğneyerek 1915 olayları konusunda soykırım hükmü vermesi hukukla açıklanamaz ancak Türklere karşı düşmanlıkla açıklanabilir ve Almanya'da Türk düşmanlığını kışkırtır."

Grup, Doğu Perinçek'in Alman Meclisi Başkanı Norbert Lammert'e hitaben Almanca yazdığı mektubu konsolosa verecek.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Perinçek İstanbul Beyoğlu Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title