Haberler

Almanya, Elektrikli Otomobilleri 4 Bin Avro ile Teşvik Edecek

BERLİN (AA) – Alman hükümetinin elektrikli otomobillerin satışının artırılması amacıyla otomobil üreticileriyle birlikte tüketicilere 4 bin avro teşvik primi ödeyeceği bildirildi.

BERLİN (AA) – Alman hükümetinin elektrikli otomobillerin satışının artırılması amacıyla otomobil üreticileriyle birlikte tüketicilere 4 bin avro teşvik primi ödeyeceği bildirildi.

Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ve Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt otomobil şirketlerinin temsilcileriyle yaptıkları toplantıda alınan kararla ilişkin başkent Berlin'de bir basın toplantısı düzenledi.

Schaeuble, elektrikli otomobil satın alanlara 4 bin, hibrit motorlu araç alan tüketicilere de 3 bin avro teşvik primi ödeneceğini ifade ederek, bu primin yarısını Alman hükümetinin, diğer yarısını da otomobil şirketlerinin karşılayacağını belirtti.

Söz konusu primin ödenmesine bakanlar kurulunun alacağı karardan sonra mayıs ayında başlanacağını ifade eden Schaeuble, primin en fazla 60 bin avro değerinde olan araçlar için geçerli olacağını kaydetti.

Schaeuble, elektrikli araçların satışının en fazla 2019 yılına kadar teşvik edileceğini ifade ederek, ancak bunun için ayrılan toplam 1,2 milyar avronun daha önce tükendiğinde teşvikin de sonlanacağına işaret etti.

Ayrıca federal hükümetin sahip olduğu otomobillerin yüzde 20'sinin elektrikli olmasının hedeflendiğini belirten Schaeuble alt yapı çalışmaları için de 2020 yılına kadar 300 milyon avro ayrılacağını kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Gabriel de daha önce 2020 yılına kadar 1 milyon elektrikli otomobilin Alman caddelerinde dolaşmasını hedeflediklerini anımsatarak, bu sayıya yaklaşmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Gabriel alınan bu yeni kararlarla şu an yaklaşık 50 bin olan elektrikli araç sayısını 500 bine yükseltilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Almanya'nın otomobil teknolojisinde ileride olan bir ülke olduğuna işaret eden Gabriel, ancak dijitalleşme sürecinde otomobillerin yeniden keşfedildiğini ve 10-20 yıl sonraki araçların bugünkünden farklı olacağını savundu.

Gabriel, bundan dolayı otomobil sanayisini güçlü kılmayı, sektörü ve iç piyasayı daha da geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Gabriel ayrıca, Almanya'da bu alanda daha fazla bilimsel araştırma yapılmasını da istedi.

Ulaştırma Bakanı Dobrindt de otomobil sektöründe önemli değişimler olduğuna dikkati çekerek, bugün önde olan şirketlerin 10 yıl sonra da önde olup olamayacaklarının şimdiden söylenemeyeceğini belirtti.

Dobrindt, otomobil şirketlerinin bu değişimin galibi olmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Berlin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title