Haberler

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Gabriel Açıklaması

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, Alman ekonomisinin gelişme içinde olduğunu ifade etti.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, Alman ekonomisinin gelişme içinde olduğunu ifade etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Alman hükümetinin ilkbahar projeksiyonuna göre, ülkedeki gayri safi yurt içi hasıla 2015 ve 2016'da yüzde 1,8 artacağı belirtildi.

İlkbahar projeksiyonunda dünya ekonomisinde canlanma beklendiği, bunun özellikle Avro Bölgesi'nde daha yüksek oranda seyredeceği belirtilen açıklamada, avronun değer kaybetmesinin ihracattaki perspektifi de artıracağına işaret edildi.

Almanya'nın ihracatının da 2015 ve 2015'da sağlam bir şekilde artacağı ifade edilen açıklamada iç dinamizmden dolayı da ithalatın ihracattan daha fazla artacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Gabriel, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, iş piyasasındaki gelişme, artan ücretler ve çalışanların sayısının artmasıyla Almanya'nın ekonomisinin büyüdüğünü belirterek, "Almanya ekonomisi gelişme içinde" dedi.

Bu gelişmenin ana unsurunun tüketici harcamaları olduğuna işaret eden Gabriel, "Bundan dolayı bu gelişme öncekilerden farklı. Güncel iç konjonktürdeki dinamizm memnuniyet verici. Ancak bu, rahatlamak için bir sebep değil. Ekonomideki başarı kendiliğinden oluşan bir şey değil, orta vadedeki gelişme perspektifini iyileştirmek için çaba sarf edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gabriel, alt yapıya, eğitime ve araştırmaya yatırım yapılması, özel yatırımcılar için de iyi koşullar oluşturmak gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Enerji Bakanlığı Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title