Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Lübnan'da Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ülkesinin Lübnan'a, Suriyeli mültecilerin yol açtığı ekonomik krizle mücadele etmek için "gerekli finansal yardımı sağlayacağını" söyledi.

Başkent Beyrut'ta Cumhurbaşkanı Avn tarafından kabul edilen Steinmeier, iki buçuk yıl süren boşluktan sonra seçilen Avn'ı tebrik ederken, Avn da Suriyeli gruplara, ülkedeki sığınmacı krizinin de sonlanması için uzlaşı çağrısı yaptı.

Steinmeier, daha sonra Lübnanlı mevkidaşı Cibran Basil ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi

Dışişleri bakanlığında Basil ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Steinmeier, "Suriyeli mültecilerin yol açtığı ekonomik krizle mücadele için Lübnan'a gerekli finansal desteği sağlamaya hazırız." dedi.

Ziyareti sırasında ülkesinin Lübnan'a 10 milyon avro yardım vaadinde bulunduğunu aktaran Steinmeier, yardımın Lübnan'daki Suriyeli mülteci çocukların eğitime ulaşmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Steinmeier'in programı kapsamında, Şii Emel Hareketi Lideri ve Meclis Başkanı Nebih Berri ve geçici Başbakan Temmam Selam ile de bir araya geldiği bildirildi.

Bir buçuk milyon Suriyeli mülteciyi ağırlayan Lübnan'ın bugünkü ziyaretçileri arasında Çavuşoğlu ve Steinmeier'in yanı sıra Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion da yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Beyrut Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title