Haberler

Almanya'dan Türkiye'ye Bisikletle Geliyor - Zagreb

Almanya'nın Münih şehrinde yaşayan Abdurrahman Serdar Çakmak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya'dan Türkiye'ye, yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu pedal çevirerek geçmeyi hedefliyor.

Almanya'nın Münih şehrinde yaşayan Abdurrahman Serdar Çakmak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak ve Türk halkının yanında olduğunu göstermek için Almanya'dan Türkiye'ye, yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu pedal çevirerek geçmeyi hedefliyor.

Bisiklet yolculuğuna Almanya'da 25 Ağustos'ta başlayan Çakmak, Avusturya'nın ardından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e geldi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Münih'te terzilik yaptığını ifade ederek, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin ardından "anavatanı"na bisikletle gitme kararı aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece halkı meydanlara çağırmasından son derece etkilendiğini ifade eden Çakmak, yolculuğunun sonunda Ankara'ya ulaşarak yanında taşıdığı Türk bayrağını Erdoğan'a teslim etmeyi hedeflediğini aktardı.

"Bu millet bir ölürse bin dirilir"

Çakmak, FETÖ'nün hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı, millet ve şehitler tarafından önlendiğine işaret ederek, "Vatanımızda ve gurbette yaşayan herkes, ezan, vatan ve sancağın düşmemesi için birlik içerisinde hareket etti." dedi.

Avrupa'nın, darbe girişimi karşısında gerçekleri çarpıttığını belirten Çakmak, Avrupa'nın bu tutumuna "modern çağın" anlayacağı bir mesaj vermek istediğini ifade etti.

Çakmak, yaptığı bisiklet yolculuğuyla Avrupa'nın iki yüzlü tutumuna karşı olduğunu göstermek istediğini vurgulayarak, "Millet uğruna ölmek şereflerin en büyüğüdür. Bu millet bir ölürse bin dirilir." diye konuştu.

Almanya'dan Hırvatistan'a kadar yaklaşık 700 kilometre pedal çevirdiğini anlatan Çakmak, Sırbistan ve Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye varmayı ve başkent Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan'a Türk bayrağını teslim etmek istediğini kaydetti.

Çakmak, gündüzleri yaptığı bisiklet yolculuğunda yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolu olduğunu aktararak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayında yüz halini görmem beni son derece üzdü. Almanya'da yaşıyor olmam da beni çıkmazın içerisine sokmuştu. Kesinlikle bir şeyler yapmalıydım. 16 Temmuz günü bu yolculuğa çıkmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Yakın dövüş sporuyla ilgilendiğini söyleyen Çakmak, destekleri nedeniyle ailesi ve arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Almanya Zagreb Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title