Haberler

Almanya'dan Türk Vatandaşlarına Vize Konusunda Önemli Karar

Güncelleme:

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi'nde, Türk vatandaşları için vizesiz Avrupa'ya yönelik sunulan önerge kabul edildi.

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi'nde, Türk vatandaşlarına yönelik vizenin kaldırılması için verilen önerge kabul edildi.

ÖNERGE 4 PARTİNİN DESTEĞİYLE KABUL EDİLDİ

15 Temmuz 2014 tarihinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi'nin, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılması için Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi'ne verdiği önerge, 18 Mart 2015 tarihinde Genel Kurul'da yapılan oylamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile Hür Demokrat Parti'nin de (FDP) desteğiyle kabul edildi.

FEDERAL HÜKÜMETİN GÜNDEMİNE TAŞINACAK

Önergenin Eyalet Meclisi'nde kabul edilmesiyle birlikte vize uygulamasının kaldırılması tartışmalarının Alman Federal Hükümeti'nin gündemine taşınması bekleniyor.

"VİZE UYGULAMASI ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİ"

Alman Eyalet Mahkemesindeki oylamaya ilişkin açıklamada bulunan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ömer Cihad Vardan, 1980'li yıllardan bu yana AB üye ülkeleri tarafından Türk vatandaşlarına yönelik zorunlu vize uygulaması ve bunun yarattığı sorunların son yıllarda Türkiye-AB müzakere sürecinin önemli bir gündem maddesini oluşturduğunu söyledi.

"VİZE SORUNU KONUSUNDA ALINMIŞ İLK KARAR"

Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşmasının Aralık 2013 tarihinde imzalanması ardından taraflar arasında başlatılan vize serbestliği diyaloğunda, Türkiye'nin gerekli kriterleri yerine getirmesi halinde Türk vatandaşları için vizesiz Avrupa'nın kapılarının açılacağını hatırlatan Başkan Vardan şunları söyledi:

"Vize serbestliği diyaloğu sürecinde ilk kritik dönemeç Ekim 2014 tarihinde alındı ve Avrupa Komisyonu yayımladığı vize serbestliği diyaloğu değerlendirme raporunda, Türkiye'nin ilgili kriterlerin birçoğunda ilerleme kaydettiğini ifade etti. Ancak görülüyor ki Türkiye'nin mücadelesi sadece Komisyon nezdinde değil, üye ülkelerde de devam ediyor. Almanya'da Federal Mahkeme'nin aldığı bu karar oldukça önemli. Çünkü bu karar Almanya'da bir eyalet tarafından Türk vatandaşlarına yönelik vize sorunu konusunda alınmış ilk karar. Hele ki bu ilk kararın Başbakan Merkel'in lideri olduğu CDU tarafından da desteklenmesi çok değerli".

"TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRECEKTİR"

Başkan Vardan; "AB ülkelerinin iç siyasetinde Türk vatandaşları için vizesiz Avrupa konusunda olumlu bir havanın oluşmasını, konunun siyasi ve hukuki boyutları kadar önemsemek gerekiyor. Avrupa'da kamuoylarının karar vericileri bu yönde etkilemesi büyük önem taşıyor. Almanya'da muhafazakar eğilimli CDU'nun da desteğiyle kabul edilen bu önerge ve diğer AB ülkelerinde verilecek benzer kararlar, hiç şüphesiz vize serbestliği yolunda Türkiye'nin elini güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.

"30'DAN FAZLA DAVADA ALMANYA TARAF ÜLKE"

Geçen yıl Nisan ayında Türk işadamı Osman Nuri Korca'nın, 2010 yılında Almanya'nın Duisburg havalimanından geri çevrilmesine ilişkin Berlin Yüksek İdare Mahkemesi'ne açtığı tespit davasını kazandığını hatırlatan İKV Başkanı Vardan:

"Korca Davasının yıldönümünde yine Almanya'dan vize konusunda olumlu bir haberin gelmesi oldukça ilginç. Hatırlayacaksınız Almanya, kişilerin serbest dolaşımına ilişkin Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği Adalet Divanı (ABAD)'na taşıdığı çok önemli ve emsal niteliğindeki iki dava olan Soysal ve Demirkan davalarının da tarafı konumunda olan üye ülke. Yine Türk vatandaşlarına yönelik vize konusunda ABAD'da karara bağlanan 50'nin üzerindeki davanın 30'dan fazlasında Almanya taraf ülke" dedi.

"VİZESİZ AVRUPA HAYALİ"

Türk vatandaşlarının vizesiz Avrupa serüveninde Almanya'nın kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Vardan şöyle devam etti:

"Türkiye ile karşılıklı dış ticaret hacminin 40 milyon dolara yaklaştığı ve ekonomik, sosyal ve kültürel etkileşiminin yoğun şekilde sürdüğü Almanya, her zaman Türk vatandaşları için vizesiz Avrupa hayallerini doğrudan etkileyen bir ülke olmuştur".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ömer Cihad Vardan Avrupa Birliği Türkiye Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (37)

reis:

vallahi benim yeşil pasaportum var kimsenin avrupa yollarını açmasına gerek yok bunlar seçim yatırımı ben istediği ülkeye giderim istediğim en güzel hatun derseniz beyaz rusyada !!!!!!!! şu zeynep midir nedir !!!!!! şu rus bayanlarıyla kendini bir yanyana koysun arada ne kadar fark olduguna baksın o zaman kendini karı oldugunu ruslalarında hakiki bayan oldugunu anlar lütfen sözüme kimse alınmasın benim sözüm !!!!!!! o zeynep denen avrata !!!!!!!!!

52
3
yanıtYanıtla
İzmirli:

Avrupayı da istemiyorum Arabistanıda istemiyorum Türkiye de Türk gibi yaşayıp türk gibi ölmek istiyorum.

5
34
yanıtYanıtla
TurkkanMobil-IOS:

Allah avrupayı müslümanlardan korusun.

8
16
yanıtYanıtla
Türkler Elmas Gibi:

Daha Cok Ararlar Türkleri, Almanlar! Konuyla ilgisi yok ama yine de yaziyorum: Vaktinde Insaat ta calistim bizim Dogu ve Güneydogulu Vatandaslarla- Almanya da Iltica edebilmek icin Türkiyeyi karalama ve Iskence diye Alman Devletinden beles gecinen, ''Ilticaci Dag Türklerinin de foyasini gördüler! Her birisinin en az 4-5 Cocuklan, Alman sosyal Kurumlarina büyük Yük Oldular! Almanlar Türkiyeye karsi sözüm ona Insan Haklari diye Türkiyeye karsi Siper olarak kullaniyorlar!

15
0
yanıtYanıtla
heymobilWeb@haberler.com:

Almanyada yasayanlar ve begenmeyenler orasi babanizin yeri degil bizim demissin. Ya sevin almanyayi ya da terk edin Zorunuza mi gitti

13
0
yanıtYanıtla
fatihMobil-ANDROID:

şimdi almanya düşünsün :)

1
11
yanıtYanıtla
tolga:

Almanyada yasayan birisi olarak Almanya hic bir Zaman vizeyi kaltirmaz kaltiramaz . Avrupa birligi üyesi kendi kafasina göre karar alamaz. haberlerde izliyoruz sadece is adamlarina sanatcilara kolaylik saglamak amaciyla. normal vatandaslar buna inanmasin mümkün olmayan bir sey. Kaldiki Almanyada ekonomi kötüye gidiyor insanlar ay sonunu gediremiyor artik. Özellikle romanya ve bulgaristan a kapilar acilinca cok büyük sorunlar yasanmaya baslandi . her yazilana inanmayin . sadece laf bunlar. . hem acildigini düsünün kim gelir gelseniz ne olur is sizimi bekliyor hayir. dil yok ayri bir ülke ayri bir yasam emin olun gelen arkasina bakmadan kacmak ister. sun yasayan Türklerin belki cogu dönmek istiyordur ama malu baglilar buraya . .

6
3
yanıtYanıtla
TürksoyMobil-IOS:

Avrupada müslümanlık büyüyor gelişiyor. Avrupa bir gün islam olacak. Siyaseti müslümanlar şekillendirecek. Avrupanın köhne yapısı algısı değişecek. Şu anda bile islam karşıtı yasaları çıkartamıyorlar??

7
1
yanıtYanıtla
önceMobil-ANDROID:

önce adına neyce yazdığına bi bak sonra türklere laf et

5
2
yanıtYanıtla
kayseriliMobil-ANDROID:

zeynep hanim seni edebinle oturaken kimse rahatsiz ettimi bizde bir lafvar kuyruk sallayan köpegin pesinden gider erkekler

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title