Haberler

Almanya'dan Turgutlu'ya Uzanan Bağış Gönülleri Fethetti

Güncelleme:

TURGUTLU Belediyesi, Almanya'da bulunan Türk İslam dernekleri tarafından toplanan bir tır dolusu engelli aracı ve gerecini düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine bağışladı.

Törende konuşan Turgutlu Belediyen Başkanı Turgay Şirin, "Binlerce kilometreden Turgutlumuz'a gelen bu büyük yardım tüm Türkiye'ye örnek olacak güzellikte ve değerdedir. Desteklerinden dolayı Turgutlu halkı adına gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Almanya Bielefeld kentinde faaliyet gösteren Türk İslam dernekleri tarafından toplanan bir tır dolusu engelli aracı ve gereci, Turgutlu Belediyesi'nin düzenlediği törenle ihtiyaç sahiplerine bağışlandı. MABEM Turgutlu Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen törene başta Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin olmak üzere, organizasyonu gerçekleştiren 24. dönem Yozgat MHP Milletvekili Adayı Dursun Karabel, Almanya'da cemiyet başkanlığı görevini yürüten İhsan Gökçen, meclis üyeleri Hasan Koç, Ömer Sakı, Yaşar Kozak, Serhat Seyhan, Hakan Yavuz, Ali Tura, Mustafa Yavaş, Turgutlu Belediyesi daire müdürleri, engelli dernekleri başkan ve üyeleriyle engelli vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yaparak Turgutlu'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dursun Karabel, "Değerli Başkanımız Turgay Şirin'in de destekleriyle bugün burada güzel bir atmosferde sizlerle birlikte olduk. Burada gördüğünüz üzere Almanya'daki Türk vatandaşlarımızın yoğun bir desteği oldu. Maddi değerinden ziyade manevi değeri çok büyük bir yardımlaşma kampanyasına imza atıldı. Bugünden itibaren yüzlerce engelli vatandaşımızı memnun edeceğini düşündüğümüz malzemelerimizi onların kullanımına sunacağız. Allah herkesden razı olsun" dedi.

Başkan Şirin'den Gurbetçilere Teşekkür

Törende yaptığı konuşmada Turgutlu'da yaşayan engelli vatandaşlara yardımlarını esirgemeyen gurbetçilere selam gönderen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Öncelikle bugün bizleri hayırlı bir bağışla bir araya getiren, Almanya'daki gurbetçilerimizle aramızda gönül köprüsü kuran başta Dursun Karabel olmak üzere tüm gönüldaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sağolsunlar Turgutlu'da yaşayan ve bizlerin baş tacı engelli kardeşlerimiz için topladıkları bir tır dolusu malzemeyi hiçbir karşılık beklemeden bizlere bağışlayarak teslim ettiler. Ne mutlu ki karşılıklı anlayış ve işbirliği ile bu bağışları ihtiyaç sahiplerine vermek için bir araya geldik. Her zaman dediğimiz gibi Turgutlulular hayırseverdir, Turgutlulular duyarlıdır. Bu anlamda bu 2 güzel meziyetin binlerce kilometreden gelen büyük bir yardımla daha da bir anlam kazandığına dair şüphem yok" dedi.

Turgutlu Engelleri Aşıyor

Göreve geldikleri ilk günden bu yana 'Turgutlu Engelleri Aşıyor' dediklerini ve bu kapsamda da önemli bir mesafe kat ettiklerini hatırlatan Başkan Şirin sözlerine şu şekilde devam etti, "Yerel ve ulusal anlamda ses getiren imkanlarımız dahilindeki destek ve yardımlarımızı arttırdık. Akülü engelli araçlarından, tekerlekli sandalye bağışına, engelli aracı şarj istasyonlarından, çeşitli sosyal ve kültürel gezilere kadar pek çok çalışmayı engelli kardeşlerimiz için hayata geçirdik. Ve bunların da karşılığını gülümseyen bir yüzle, bir hayır duasıyla alıyor olmak maneviyatların en güzeli haline geldi. Engelli derneklerimiz ve eğitim merkezlerimizle el ele verdik, onları anlayarak onları dinleyerek aynı dili konuşur hale geldik. Bu anlamda bugün aramızda da bulunan engelli vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Turgutlu Belediyesi her daim onların yanındadır, olmaya da devam edecektir. Sizlere bir tır yardım malzemesinin içerisinde neler var onlardan bahsetmek isterim. Bağış aldığımız malzemeler içerisinde, 130 adet tekerlekli sandalye, 15 adet akülü sandalye, 60 adet yürüme yardımcısı, 40 adet tuvalet sandalyesi, 100 adet kol değneği, 5 adet banyo sandalyesi, 1 adet ayakta tutma yardımcısı, 8 adet engelli yatağı ve 2 karton engelli sandalyeleri için yedek parçadan oluşan malzemeler. Bunların hepsini acil ihtiyaç sırasına göre, eşit ve adil bir şekilde 7'den 70'ye tüm ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Son olarak bugün aramızda bu anlamlı bağışın mimarlarından olan Sayın Dursun Karabel Beyfendi'ye, Almanya'da cemiyet başkanlığı görevini yürüten İhsan Gökçen Beyfendi'ye Turgutlu'ya tekrar hoşgeldiniz der, günlerin en hayırlısı bu Cuma gününde maneviyatımıza katkı verdikleri için teşekkür ederim. Turgutlu'dan Almanya'ya da tüm hemşerilerimiz adına gönülden bir selam gönderiyorum. Sağolsunlar, var olsunlar. Veren ellerden de alan ellerden de Allah razı olsun. Tüm Turgutlumuz'a hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Şirin, katkılarından dolayı Dursun Karabel ve İhsan Gökçen'e plaket takdim etti. Engelli vatandaşların aileleriyle birlikte katıldı törende araç ve gereçler incelenirken, engelliler de yardım ve desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Turgutlu Belediyesi Turgay Şirin Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title