Haberler

Almanya'dan Mültecilere Yardım Eli

Irak ve Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle topraklarından göç ederek Türkiye'ye yerleşen mültecilere, Almanya'dan yardım eli uzandı.

Irak ve Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle topraklarından göç ederek Türkiye'ye yerleşen mültecilere, Almanya'dan yardım eli uzandı.

Duisburg'ta yaşayan ve yardım kampanyalarıyla tanınan Gülistan Aksoy, gelirinin tamamı Urfa Viranşehir'de bulunan Irak ve Suriyeli mültecilere gönderilecek bir yardım konseri düzenledi. Oberhausen şehrinde bulunan Salon 2000'de gerçekleştirilen yardım konserine, duyarlı vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar giriş biletleri alarak geceye maddi destek sağlarken, yirmiyi aşkın ses sanatçısı da ücret almadan konserde sahne aldı. Yardım konseri için salonu dolduran vatandaşlar, art arda sahne alan sanatçıların sevilen şarkılarını dinleme imkanı buldu.

GİYSİLERDE TOPLANTI

Mülteciler için yardım kampanyasını organize eden Gülistan Aksoy, toplanacak yardımları, daha önce Van depremzedelere ulaştırdıkları gibi, bizzat kendisinin Türkiye'ye giderek ulaştıracağını söyledi. Yardım sever Gülistan Aksoy, konserin yansıra duyarlı vatandaşlardan bir TIR dolusu kıyafet toplandığını ve kiralanacak bir tır ile kıyafetleri de Viranşehir'e götüreceğini belirtti. Konuşmasında kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Gülistan Aksoy, 'Duyarlı vatandaşlarımız ve sanatçılarımızın katkılarıyla yardıma muhtaç insanlara el uzatacağız. Bu kış aylarında elbise bulmakta zorlanan insanlara giderek, kıyafetlerden kendilerine vererek sevindireceğiz. Bu da bizi mutlu edecek' dedi. Yardım konserinde Grup Beydağı, Bilge Şimşek, Alev Coşkun, Düzgün Ersen, Çağla Yıldırım, Alkan, Ersoy Dinç ve Caner Gülsüm gibi ses sanatçıları sahne aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Almanya Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title