Haberler

Steinmeier: "IŞİD'le Mücadele İçin Silah Göndereceğiz"

Güncelleme:

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı açıklamada "Kuzey Irak'ta savaşan Kürt gruplara silah da göndereceğiz" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Kuzey Irak'ta IŞİD'le savaşan Kürt gruplara silah göndereceklerini ve askeri eğitim verebileceklerini söyledi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Resmi temaslarda bulunmak için Azerbaycan'a gelen Steinmeier, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Elmar Memmedayrov'la görüştü. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığında ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştiren Steinmeier ve Memmedyarov, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

TİCARET HACİMİ 3 MİLYAR DOLAR

Memmedyarov, Alman mevkidaşı ile ikili ilişkiler üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Ortadoğu, Suriye, Irak ve Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri müzakere ettiklerini belirtti.Azerbaycan- Almanya arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 3 milyar dolar olduğunu bildiren Memmedyarov, Alman mevkidaşı ile bu rakamın artırılması gerektiği konusunda aynı görüşte olduklarını kaydetti.

STEİNMEİER: "AZERBAYCAN'A BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Steinmeier ise doğu ve batı arasında stratejik bir noktada bulunan Azerbaycan'a büyük önem verdiklerini, Azerbaycan'ın Avrupa ve Asya arasında köprü rolünü sürdüreceğini ümit ettiklerini belirtti. Yukarı Karabağ sorununun biran önce çözüme kavuşmasından yana olduklarını söyleyen Alman bakan, önümüzdeki günlerde Paris'te gerçekleştirilecek Azerbaycan-Ermenistan cumhurbaşkanları görüşmesinden ümitli olduklarını ifade etti.

"IŞİD'LE MÜCADELE İÇİN SİLAH DA GÖNDERECEĞİZ"

Gazetecilerin sorusu üzerine Irak'taki gelişmelere de değinen Steinmeier, "Kuzey Irak'ta, IŞİD'le savaşan Kürt gruplara insani yardım yapıyoruz. Fakat bunun yeterli olmadığını gördük. IŞİD'le mücadele için silah da göndereceğiz. Silahlı Kürt grupların eğitilmesi konusu da gündemimizde var. Erbil'e bir araştırma komisyonu gönderdik. Komisyon döndükten sonra kararımızı vereceğiz" diye konuştu.

"DEDİKLERİNİZE KATILMIYORUM"

Bir gazetecinin, " Almanya'da bazı gösteriler polis gücü ile dağıtıldı. Başka ülkelerde benzer durumlar yaşandığında bunu kınıyorsunuz" diye hatırlatması üzerine Steinmeier, şunları söyledi:

"Dedikleriniz Almanya gerçeklerini yansıtmıyor. Adaletli olursanız ülkemizin en liberal gösteri haklarına sahip bir ülke olduğunu görürsünüz. Bizde gösteri özgürlüğü var. Polis, göstericiler zor kullandığı taktirde zor kullanmak zorunda kalır. Sizin dediklerinize katılmıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Almanya Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

musa dunya:

TANK GÖNDERİN TANK SONRA İŞİD BİTİNCE TÜRKİYEYE SALDIRTIRSINIZ TOPRAK DİYE DEVAM EDİN

7
4
yanıtYanıtla
NEVŞEHİRLİ:

İNŞALLAH Bİ GÜN BAŞINIZI YERLER

5
2
yanıtYanıtla
HEZAX:

DANKE HERR STEINMEIER

0
3
yanıtYanıtla
BAK NE DİYORUM:

zor kullandığı taktirde zor kullanmak zorunda kalır!!! oooo aklım karıştı :)))

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title