Haberler

Almanya'dan Getirilen Cenaze İstanbul'da Karıştı

Güncelleme:

Almanya'dan Türkiye'ye aktarmalı olarak getirilen bir cenaze İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenaze ile karıştırıldı.

Almanya'nın Bochum kentinde yaşayan Mardinli Latife Sancak, şeker hastalığı nedeniyle geçtiğimiz Perşembe günü vefat etti. Sancak'ın naaşı memleketlerinde defnedilmek üzere kefenlenip tabuta konuldu ve havayolu ile aktarmalı olarak İstanbul'da gönderildi. Ancak Latife Sancak'ın cenazesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başka bir cenazeyle karıştırıldı. İstanbul'daki havayolu şirketi, Mardin'e göndermesi gereken cenazeyi Konya'ya ve Konya'ya göndermesi gereken cenazeyi ise Mardin'e gönderdi.

SON ANDA FARK ETTİLER

Mardin Havalimanı'nda cenazeyi Midyat ilçesinde defnetmek için bekleyen Latife Sancak'ın yakınları, cenazenin kendilerine ait olmadığını son anda fark etti. Duruma tepki gösteren Latife Sancak'ın torunu Servet Yıldırım ile yakını Yahya Doğan, cenazeleri karıştıran havayolu şirketi hakkında yasal süreç başlatacaklarını ifade etti.

Almanya'nın Bochum kentinde yaşadıklarını ve perşembe günü şeker hastası olan ninesinin vefat ettiğini söyleyen Servet Yıldırım, cenazenin Duesseldorf havaalanından Türkiye'ye gönderdiklerini ve kendilerinin de başka bir uçakla geldiğini belirtti.

"BÜYÜK BİR YANLIŞLIK OLMUŞ"

Yıldırım, "Biz İstanbul'a geldik. Cenazemiz de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Oradan da aktarmalı Mardin'e gelecekti. Orada büyük bir yanlışlık olmuş. Konya'ya giden bir cenaze ile karışmış. Bizim cenazemiz de Konya'ya gitmiş. Konya'daki cenaze de buraya geldi. Bunu cenazeyi Mardin'de teslim aldıktan sonra fark ettik. Büyük bir mağduriyet yaşadık. Cenazemiz Midyat'ta defnedileceği için köyden bütün akrabalarımız ile geldik. Cenazeye baktık bizim olmadığını görünce teslim almadık. Türkiye'nin birçok ilinden akrabalarımız gelmişti, hepsi geri dönmek zorunda kaldı. Yarın tekrar gelecekler. Yetkililer bize tatmin edici bir cevap veremedi. Bize 'yarınki uçağı bekleyin' dediler. Cenazemiz yarın sabah uçağı ile gönderilecek. Her iki cenaze de Almanya'dan yola çıkmış. Aktarmalı olarak biri Konya'ya biri Mardin'e gelecekti. Orada çalışanlar tarafından karıştırılmış. Bizim cenaze Konya'ya Konya'nın cenazesi ise Mardin'e geliyor." dedi.



Avukatlarına haber verdiklerini ve bu konuda yasal bir süreç başlatacaklarını belirten Yıldırım, "Tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Avukatlarımız ile görüştük." diye konuştu.

"KAYIP BİR EŞYA GİBİ MUAMELE GÖRDÜK"

Latife Sancak'ın yakını Yahya Doğan ise cenazeyi almaya gelirken Mardin Havalimanı'nda beklenmedik bir şok yaşadıklarını söyledi. Kendilerine ait cenazenin Konya'da defnedilmek üzereyken fark edildiğini öğrendiklerini ifade eden Doğan, "Durumu telafi etmek için firma yetkililerine ulaşamadık. Havalimanında çalışan görevliler ile aramızda bir şeyler yapmaya çalıştık. Kayıp bir eşya gibi bir muamele gördük. Hoş bir şey değil. Cenazenin şu anda nerede ve ne durumda olduğuna dair bir bilgimiz yok. Çünkü yetkililerle görüşemedik" şeklinde konuştu.

Yaşanan bu karışıklığın ardından Konya'ya giden Latife Sancak'a ait cenaze bugün sabah saatlerinde Mardin'e ulaştı. Cenazelerini alan yakınları defin işlemi başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İstanbul Almanya Gökçen Konya Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

c4:

niye buraya getiriyorsunuzki almanyaya gömün TÜRKLER bize zulüm ediyor diyerek iltica yapıyorsunuz sonrada gelip TÜRKİYE ye yatıyorsunuz kalın orda sağlıcakla.

206
26
yanıtYanıtla
bence:

almanlar kasıtlı yapmıştır, bu almanlardan her şey beklenir zaten. adamlar bize gıcık, çekemiyorlar bizi ve ab üyeliğimizi.

6
51
yanıtYanıtla
sancarhanmobilWeb@haberler.com:

Bak sen çakallar hemen avukata koşmuş.Verin şu yamyamlara 1000 Lira.İnsanlik hali neolmuş yani,hata yapılmıştır

19
35
yanıtYanıtla
acemi kahin:

lan olu oludur gomun gitsin nasil olsa hepsini gidecegi yer ayni

9
27
yanıtYanıtla
vururlar bak demedi deme:

türkiye burası girdiğin an kurallar lehine işlemez, itiraz etsen önce güvenlikçi sonra polisten bile dayak yiyebirlisin yediğin dayak yanına kar kalır. . . . türkiyenin türklere yaptığı eziyeti k. korenin yapacağını tahmin bile etmiyorum rakipsiz devlet ya

20
6
yanıtYanıtla
ahmet:

cenazesinin üzerinden bile para kazanmaya calısan bir toplum olduk

21
5
yanıtYanıtla
adanalıyıkmobilWeb@haberler.com:

Aman ha koş gecikme hemen aç tazminat davanı. Milletin hastanede doğan çocuğu karışır ölüsü karışan kadar tantana etmez.kardeşim öncelikle şunu kabullenelim insan faktörü olan her işte hata payı olacaktır çünkü insan yaradılışı gereği hata yapan bir varlıktır.hadi hepimiz havva anamızı mahkemeye verelim o haya yapıp yasak meyveyi yedirmeseydi şimdi hepimiz cennette olacaktık

15
10
yanıtYanıtla
h.dmobilWeb@haberler.com:

Hemende tazminat adam hiç manevi duygularindan söz etmemiş sadece gelenler geri dönmüş ee bari onlarin yol masralarinida ekle dosyana

6
16
yanıtYanıtla
adanali gökhan:

bu is made in türk is olabilir

20
1
yanıtYanıtla
IAYLIM DERDImobilWeb@haberler.com:

Butun suc 400 tane satilmis tosun arayan haramzadede demekki ulkeyi iyi yonetememis. Makara dinlilerden baska ne beklenir.

8
12
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title