Haberler

Almanya'dan Çin'e Doğru Dünya Turuna Çıkan Turist Bilecik'te Mola Verdi

Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin de kurtuluş mücadelesinde önemli işlevler üstlenen Bilecik, yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin de kurtuluş mücadelesinde önemli işlevler üstlenen Bilecik, yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliğinin girişimleri ve Bilecik Belediyesinin katkıları ile ağırlanan turistler, şehrin tanıtımı ve turizmi noktasında önemli işlevler görüyor. Benno Salwey (34) Almanya'dan Çin'e doğru çıktığı dünya turunda, Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te mola verdi. Almanya'dan 2 ay önce yola çıkan ve 11 aylık yolculuğu sonrasında Çin'de olmayı hedefleyen Bisikletli Turist Qantum Fizik Mühendisi Benno Salwey, gerçekleştirdiği uzun yolculuğunda Bilecik'te soluklandı. Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından karşılanan Benno Solwey, Bilecik Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Yavuz, şu ana kadar yurt dışından gelen 30'u aşkın turistten biri olan Solwey'e, Meşhur Bilecik Ayva ve Nar lokumu ikram etti.

Bisikletli Turist Solwey, Bilecik'ten sonra Beypazarı, Ankara, Kapadokya ve diğer bazı illeri gezerek, İran üzerinden 13 ülkeyi geçtikten sonra Çin'e gitmeyi planlıyor.

(CKT-CY-Y)

. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Almanya Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title