Haberler

Almanya'daki Yangın

Özcan ailesinin evinde çıkan yangından kurtulan 11 yaşındaki İbrahim Soykan'ın eğitim masraflarını üniversiteyi bitirene kadar karşılayacaklarını söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Almanya'nın Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentindeki

Özcan ailesinin evinde çıkan yangından kurtulan 11 yaşındaki İbrahim Soykan'ın eğitim masraflarını üniversiteyi bitirene kadar karşılayacaklarını söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç,

Özcan ailesinin evinde çıkan yangından kurtulan 11 yaşındaki İbrahim Soykan'ı makamında kabul etti. Yangında 7 kardeşini ve annesini kaybeden Soykan'a başsağlığı dileğinde bulanan Yurtnaç, "Hepimiz takdir edildiği üzere yaşıyoruz. Özellikle İbrahim'e düşen şey, okulunu çok güzel okuyacak ve topluma yararlı bir insan olacak" dedi.

Türkiye olarak İbrahim Soykan'a destek vereceklerini belirten Yurtnaç, Soykan'ın her zaman yanında olacaklarını ifade etti. Türkçe eğitime önem verdiklerine dikkati çeken Yurtnaç, şöyle konuştu: "İbrahim kendisine bir hedef seçecek, ya doktor ya mühendis ya da öğretmen olacak. Hem Almanya'ya hem de Türkiye'deki topluma yararlı olacak. Onu burslandıracağız, üniversiteyi bitirene kadar destek olacağız. Eğitimine istediği yerde devam edecek. Eğitim masraflarını karşılayacağız. İbrahim'e düşen de okulda birinci olmaktır."

Yurtnaç, İbrahim Soykan'a Caillou oyuncağını hediye etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Yurtnaç Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title