Haberler

Almanya'daki Türk ve Boşnaklar, Suriyelileri Unutmadı

Offenbach ve çevresindeki Türk ve Boşnak camilerinin ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasında Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeliler için 1 tır gıda malzemesi ve giysi toplandı Türkiye'nin Frankfurt Konsolosu Durmaz: "Türkiye bu yükü neredeyse tek başına omuzluyor"

Almanya'nın Offenbach kenti ve çevresindeki Türk ve Boşnak camilerinin ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasında, Suriyeliler için 1 tır gıda malzemesi ve giysi toplandı.

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Offenbach Yavuz Selim, Dreieich Eyüp Sultan ile Oberthausen, Heinburg, Hanau, Neu Isanburg camileri, Offenbach Milli Görüş Mevlana Camisi, Offenbach Bosna ve Sancak Cami derneklerince bir süre önce Süriyeliler için yardım kampanyası başlatıldı.

Yardım kampanyasında toplanan gıda malzemesi ve giysiler, kamplarda kalan Suriyeli ailelere dağıtılmak üzere tırla Türkiye'ye gönderildi.

Yardımların tıra yüklenmesi sırasında kısa bir konuşma yapan Türkiye'nin Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, yardımların hazırlanmasında ve ulaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yaklaşık 2 milyar dolar yardımda bulunduğunu hatırlatan Özkan, "Türkiye bu yükü neredeyse tek başına omuzluyor. Pek çok insan ve yardım kuruluşu olayın farkında. İnşallah en kısa zamanda toplanan yardım malzemeleri bölgeye ulaşır ve dağıtımına başlanır" diye konuştu.

Offenbach Mevlana Camisi İmam Hatibi Mehmet Ergün ise Suriye'de uzun süredir insanlık trajedisi yaşandığını belirterek, insanların ve çocukların açıklıktan ölmemesi için Milli Görüş, Diyanet ve Boşnak camilerinin bu yardım kampanyasını düzenlediğini söyledi.

Kampanya kapsamında toplanan  750 koli gıda ve giysinin yüklendiği tırın yola çıktığını ifaden eden Ergün, önümüzdeki günlerde ikinci yardım tırının da Türkiye'ye gönderileceğini vurguladı.

Offenbach Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Ahmet Korkmaz da yardım kampanyasının cami derneklerince ortaklaşa yapılmasının önemine dikkati çekti. "Mağdur ve mazlum insanların ihtiyacını karşılamak için herkes elinden geleni ortaya koymaya çalıştı" diyen Korkmaz, bu yardımla Türk milletinin birlik ve beraberliğini göstermeye çalıştıklarını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Offenbach Frankfurt Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title