Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 2007'de öldürüldüğü iddia edilen Alman polis Michel Kiesewetter'in kan izine örgüt üyesi Uwe Mundlos'un pantolonunda rastlandığı bildirildi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 2007'de öldürüldüğü iddia edilen Alman polis Michel Kiesewetter'in kan izine örgüt üyesi Uwe Mundlos'un pantolonunda rastlandığı bildirildi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde devam eden NSU davasının 230. duruşmasında Federal Kriminal Dairesi Adli Tıp Uzmanı Dr. Carsten Proff dinlendi.

Proff, DNA analizlerinin değerlendirmesinin yer aldığı çok sayıda raporu mahkemeye takdim etti.

NSU üyelerinin en son kaldığı ve mahkemede baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe'nin 2011 yılında delilleri yok etmek için kundakladığı iddia edilen evin enkazında bulunan Mundlos'a ait pantolonun üzerindeki kan izinin çok yüksek ihtimalle Heilbronn kentinde öldürülen Kiesewetter'e ait olduğunu belirtti. Mundlos'un söz konusu pantolonu banka soygunları sırasında giydiği eşyaların arasında ortaya çıktığı ifade edildi.

Evde bulunan çok sayıda silahın üzerinde de Mundlos ve örgütün diğer üyesi Uwe Böhnardt'ın izlerine rastlandığını belirten Proff, bir silahta ise ayrıca henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin daha izlerinin bulunduğunu söyledi.

Bazı eşyalarının üzerinde ise NSU terör örgütüne destek vermekle yargılanan Andre E'ye ait izlerinin yer aldığını, ancak Andre E'nin tek yumurta ikizi olduğu için bu izlerin net olarak belirlenemediğini anlattı.

Bir çift ayakkabıda ise Andre E'nin kızının ve eşinin izlerinin bulunduğunu söyleyen Proff,  baş sanık Zschaepe'nin izlerinin ise bir kedinin aşı defterinde rastlandığını, ancak söz konusu defterin başka bir kişi üzerine düzenlendiğini  belirtti.

Kriminal Dairesi uzmanı Proff'un dinlenmesine yarın da devam edilecek.

Cinayetlerden sorumlu tutulan NSU üyeleri Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe yıllarca Thüringen eyaletinde yaşamıştı. Böhnhardt ve Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Zschaepe'nin, en son kiraladıkları evi de delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor.

NSU üyeleri 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar gerçekleştirmek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title