Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Davanın bugünkü duruşması baş sanık Beate Zschaepe’nin rahatsızlığı sebebiyle iptal edildi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeralltı (NSU) terör örgütü davasının bugünkü duruşması baş sanık Beate Zschaepe'nin rahatsızlığı sebebiyle iptal edildiği bildirildi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesincee bugünkü duruşma öncesi yapılan yazılı açıklamada, Zschaepe'nin rahatsızlığından dolayı duruşmanın iptal edildiği belirtilerek, yarınki duruşmanın ise planlandığı gibi devam edeceği vurgulandı.

Yarınki duruşmada, terör örgütü tarafından cinayetlerde kullanılan silahın ilk sahibi İsviçreli Hans Ulrich M. ile  Meckenheim Kriminal Dairesi'nde görevli bir başkomiserin dinleneceği belirtilen açıklamada, bugün dinlenmesi planlanan eski Neonazi ve istihbarat muhbiri Carsten Szczepanski ile Meckenheim Krimanal Dairesi'nde görevli memurların ise başka bir tarihte ifade vereceği kaydedildi.

Zschaepe'nin avukatı Wolfgang Stahl da müvekkilinin cezaevinden mahkemeye getirilmeden önce rahatsız olduğunu belirttiğini, bu nedenle de mahkemeye getirilmediğini söyledi.

"Piato" kod adıyla Chemnitz kentindeki aşırı sağcı "Blood & Honour" oluşumunun yönetim kadrosunda yer alan Szczepanski'ni davanın seyrini değiştirecek bilgilere sahip olduğu iddia ediliyor.

Söz konusu oluşumunda yer alan kişilerin  NSU üyelerini sakladığı ve desteklediği belirtilirken, "Piatos'un" kimliğinin ortaya çıkmasından sonra 14 yıldan bu yana başka bir isimle yaşamını  sürdürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, NSU terör örgütünün ortaya çıkmasının 3. yıl dönümü olan bugün Zschaepe'nin rahatsızlanması dikkat çekti.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren, çok sayıda soygun gerçekleştiren NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü, 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

NSU davası ise 6 Mayıs 2013 tarihinde Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde başlamıştı. NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan Zschaepe, tutuklu olarak yargılandığı davada susma hakkını kullanıyor. Mahkemede, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan dört sanık daha yargılanıyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title