Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Mahkeme hakimi Götzel'in rahatsızlığı nedeniyle bugün ve yarınki duruşmalar iptal edildi.

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasına bakan mahkemenin hakimi Manfred Götzl'in rahatsızlığı nedeniyle bugün ve yarın yapılacak duruşmaların iptal edildiği bildirildi.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın 145. duruşmasının başında rahatsız olduğunu ifade eden mahkeme hakimi Götzl, soğuk algınlığı nedeniyle sesinin kısıldığını belirterek,  bugün ve yarın yapılacak duruşmaları iptal edildi. Davanın görülmesine 7 Ekim'de yapılacak duruşmayla devam edilecek.

Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldürdüğü, çok sayıda soygun gerçekleştirdiği ve bombalı saldırılar yaptığı ileri sürülen NSU terör örgütünün varlığı ve cinayetlerdeki rolü ancak 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 2011 Kasım ayında bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU'nun hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe, Münih'te 2013 mayıs ayından bu yana devam eden davada susma hakkını kullanıyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, baş sanık Zschaepe'nin yanı sıra terör örgütünü destekledikleri iddia edilen Carsten S., Ralf W., Andre E. ve Holger G. yargılanıyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title