Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Terör örgütü NSU davasındaki baş sanık Zschaepe, avuktlarına karşı güvenini kaybettiğini ifade etti Zschape'nin mahkemeye geçerli bir sebep sunması durumunda avukatların azli gündeme gelecek.

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe, avukatları Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm'a  karşı güvenini kaybettiğini söyledi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen eski istihbarat muhbiri Tino Brandt, 1999'un haziran ayında Neonazi Thorsten Heise ile terör örgütü NSU üyelerinin Güney Afrika'ya kaçmak için konuştuğunu hatırladığını belirtti.

Daha fazla ayrıntı hatırlamadığını belirten Brandt, Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe üçlüsünün kaçmak için seçtikleri yerin ise "Güney Afrika'daki otonom Boer Cumhuriyeti" olduğunu kaydetti. Brandt, NSU terör örgütünün yeniden Thüringen'e geri gelmesi için faaliyette bulunduklarını, bunu sağlamak için aşırı sağcı çevreden bir avukat bile ayarladıklarını ifade etti.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda ise mahkeme heyeti başkanı Manfred Götzl, Zschaepe'nin bir polis memuruna avukatlarına karşı güven kaybı yaşadığını söylediğini aktardı. Mahkeme başkanı, Brandt'ın ifadesinin alınmasının durdurdu ve yarın yapılması öngörülen duruşmayı da iptal etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl, yarına kadar süre verdiği Beate Zscahepe'den avukatlarına güven kaybının gerekçesini mahkemeye sunmasını istedi. Beate Zschape'nin geçerli bir sebep öne sürmesi durumunda avukatların azli gündeme gelecek.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada, terör örgütü NSU'nun hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nu16 Temmuz 2014 16: 28n üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin ise en son kaldıkları evi delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor. - Münih

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Tino Brandt Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title