Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde, 2001 yılında bombalı saldırıya uğrayan marketin sahibi dinlendi.

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişinin yargılandığı davada, 2001 yılında Köln'de bombalı saldırıya uğrayan marketin sahibi dinlendi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yapılan 119. duruşmada, söz konusu markete bombayı kimin koyduğu araştırıldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen İranlı market sahibi,  2000 yılının Aralık ayında bir kişinin akşam saatlerinde markete geldiğini belirterek, elinde bir sepet bulunan bu kişinin alış veriş yapmak istediğini ifade etti. Söz konusu kişinin bir süre markette dolandığını ve sepetine içki ve cips koyduktan sonra kasaya geldiğinde parasını unuttuğunu söylediğini belirten market sahibi, "Yakında oturduğunu, cüzdanını alıp geleceğini söyledi. Sepetini de markette bırakmak için ısrar etti. Daha sonra marketten koşarak ayrıldı ve bir daha dönmedi" şeklinde konuştu.

Haftalar sonra kızının merak ederek sepeti incelediğini, içindeki kutuyu açtığını anlatan market sahibi, kutunun içindeki el yapımı bombanın patladığını, kızının ağır yaralandığını kaydetti.

Market sahibi, markete sepeti getiren kişiyi  kısa boylu, zayıf, ince yüzlü ve kemikli, kıvırcık saçlı olarak tarif etti.

Federal Başsavcılık bombayı koyanların NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhard olduğunu tahmin ederken, market sahibinin tarif ettiği kişinin söz konusu teröristlerin tanımına uymadığı kaydedildi. Ancak NSU terör örgütünün 2011 yılında açığa çıkmasının ardından ortaya çıkan videoda, NSU üyeleri markete yapılan saldırıyı üstlenmişti.

2001 yılında İranlılara ait markete yapılan bombalı saldırıda market sahibinin 19 yaşındaki kızı ağır yaralanmıştı.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin ise en son kaldıkları evi, delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor. - Münih

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title