Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Terör örgütü NSU üyelerinin kaldığı evde bulunan 11 silahtan 4'ünde parmak izi inclemesi yapıldığı ortaya çıktı İnceleme yapılmayan silahlar arasında 8 Türk'ün ve 1 Yunanlı'nın öldürüldüğü silahın da yer aldığı öğrenildi.

Almanya Federal Suç Dairesi'nin (BKA), 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" terör örgütü üyelerinin Zwickau kentindeki kaldıkları evde bulunan 11 silahın sadece 4'ünde parmak izi incelemesi yaptığı belirlendi.

Alman Focus dergisinde yer alan haberde, BKA tarafından 16 Ocak 2014 tarihinde Federal Savcılığa gönderilen belgede, NSU örgütü üyelerine ait silahların 4'ünde parmak izi incelemesi yapıldığı, bunun iki yıl sonra söz konusu dosyalarda yapılan incelemeyle ortaya çıktığı ifade edildi.

NSU davasının görüldüğü Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin de bunu 17 Ocak'ta öğrendiği ve Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl'in diğer silahlarda da parmak izi incelemesi yapılmasını istediği belirtildi. Bunun üzerine yapılan analizde herhangi bir şeyin bulunamadığı iddia edildi.

Terör örgütü üyelerinin kullandığı ve NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe'in kaçmadan önce kundakladığı Zwickau kentindeki evde arama yapan polisin bulduğu 11 silahı BKA'ya teslim ettiği ancak BKA'nın bu silahların 4'ünde parmak izi incelemesi yaptığı kaydedildi.

BKA çalışanlarının diğer 7 silahın analizinin başarılı olmayacağı gerekçesiyle inceleme yapmadığı, inceleme yapılmayan silahlar arasında 8 Türk'ün ve 1 Yunanlı'nın öldürüldüğü  "Ceska 83" marka silahın da yer aldığı ifade edildi. BKA ise söz konusu silahların yanmanın etkisiyle incelemeye uygun olmadığını iddia etti.

NSU davasında müdahil avukatlardan Jens Raabe, polisin bu tutumuna anlam veremediğini belirterek, güvenlik birimlerinin çalışmalarını sürekli sorgulanması ve kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin en son kiraladıkları Frühlingsstrasse 26 adresindeki evi delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title