Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Duruşmada NSU üyelerince işlenen cinayetlerde kullanılan silaha ilişkin bir polis memurunun bilgisine başvuruldu.

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)  terör örgütü üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında, cinayetlerde kullanılan silaha ilişkin bir polis memurunun bilgisine başvuruldu.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın 88. duruşmasında, NSU cinayetlerinin soruşturulması sırasında Jena kentinde aşırı sağcı grupların alışveriş yaptığı "Madley" adlı mağazada yapılan aramaya katılan bir polis memuru dinlendi.

Polis memuru, söz konusu mağazada çalışan ve mahkemede daha önce ifade vermeyi reddeden sanıklar arasındaki Andreas S'nin polis sorgusunda söylediklerini mahkemede anlattı.

Andreas S'nin, sorgusunda  "Madley"de çalıştığı sırada cinayetlerde kullanılan silahı temin ettiğini söylediğini aktaran polis memuru, Carsten S'nin de 2 bin 500 avro ödeyerek söz konusu mağazadan aldığını ifade etti. Carsten S'ye silah alma talimatını Ralf Wohlleben'in verdiğini belirten polis memuru, silahın Andreas S. tarafından Carsten S'ye bir aracın içinde teslim edildiğini kaydetti.

Davanın sanıklarından Carsten S, mahkemede daha önce  Ralf Wohlleben'in talimatıyla cinayetlerde kullanılan silahı Madley adlı mağazadan satın aldığını itiraf etmişti.

Duruşmada ayrıca NSU üyelerinin bir süre kaldıkları karavanı kiraladıkları şirketin sahibi de dinlendi. Kimliği açıklanmayan şirketin sahibi, kendisinden karavanı kiralayan kişinin dikkat çekmeyen ve çekingen bir genç olduğunu belirterek, bu gencin böyle şeyler yapabileceğini hiç tahmin etmediklerini kaydetti.

Oğlunun, polis memuru Michele Kiesewetter'in NSU üyelerince öldürüldüğü dönemde Heilbronn kentinde olduğunun hatırlatılması üzerine şirket sahibi, oğlunun terör örgütü NSU ile hiçbir bağlantısı olmadığını belirterek,  oğlunun bir iş seyahati sebebiyle Heilbronn'da bulunduğunu vurguladı.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.  Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin en son kiraladıkları Frühlingsstrasse 26 adresindeki daireyi delilleri yok etmek amacıyla kundakladığı iddia ediliyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title