Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Duruşmada, Federal Kriminal Dairesi yetkilisi, terör örgütüne NSU üyelerinin kaldığı hücre evlerle ilgili bilgi verdi.

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)  terör örgütü üyelerinin yargılandığı davanın duruşmasında Federal Kriminal Dairesi (BKA) yetkilisi, NSU terör örgütü üyelerinin kaldığı hücre evlerle ilgili bilgi verdi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında ifade veren BKA yetkilisi, NSU terör örgütü üyeleri Uwe Mundlos, Uwe Bönhardt ve Beate Zschaepe'nin   1998'in ocak ayında Jena kentinden kaçtıklarında, Chemnitz kentinde bir tanıdıklarının evine  iki hafta saklandıklarını belirtti.

Terör örgütü üyelerinin, daha sonra Chemnitz'de aşırı sağ görüşe sahip olan arkadaşları Max Florian B'nin kiraladığı evde kaldıklarını, 1998'in ağustos ayı sonuna kadar burada gizlendiklerini kaydeden BKA yetkilisi, o dönemde Max Florian B'nin de kız arkadaşının yanında kaldığını söyledi.

BKA yetkilisi, kız arkadaşından ayrılan  Max Florian B'nin kiraladığı eve dönmesi üzerine de terör örgütü üyelerinin yeni bir ev arayışına girdiğini anlattı.

Bunun üzerine NSU terör örgütü üyelerinin bir arkadaşlarının adına Chemnitz'de daire kiraladıklarını ifade eden BKA yetkilisi, ancak 27 metrekare olan ev dar geldiği için  NSU üyelerinin yeniden başka bir ev kiraladığını ifade etti.

BKA yetkilisi, Bönhardt, Mundlos ve Zschaepe'nin 1999'un nisan ayından itibaren 2000 yılı ağustos ayına kadar Chemnitz'in kenar mahallelerinin birinde kiraladıkları dairede saklandıklarını vurguladı.

BKA yetkilisi, 2000 yılının yaz aylarında NSU terör örgütü üyelerinin Zwickau kentinde "Frühlingsstrasse 26" adresine taşındığını belirtti.

Öte yandan, Beate Zschaepe'nin avukatı Wolfgang Stahl, Mundlos, Bönhardt ve müvekkilinin 7 evden 2'sinde beraber yaşadıkları için net kanıtın olmadığını ve evlerin 3 kişinin beraber yaşaması için çok küçük olduğunu savundu.

Terör örgütü NSU üyeleri, Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un 4 Kasım 2011 tarihinde bir banka soygunu sonrasında polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Aynı gün Zwickau kentinde NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe'nin son kiraladıkları Frühlingsstrasse 26 adresteki dairede delilleri yok etmek amacıyla benzin dökerek evi kundakladığı iddia ediliyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. - Münih

Kaynak: AA / Güncel

Chemnitz Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title