Haberler

    Almanya'daki Rüya, Türkiye'de Kâbusa Döndü

    Bora Altaş, 7 yıl önce Rize Çamlıhemşin'de yaşarken, annesi eve ekmek almasını istedi.

    Bora Altaş, 7 yıl önce Rize Çamlıhemşin'de yaşarken, annesi eve ekmek almasını istedi. Annesinden para alamayan Bora, isteksizce bisikletine binerek para almak için kahvehanede oturan dedesinin yanına uğradı. Bu sırada Rize'de çekilen film için uygun bir yüz arayan film ekibi, Bora'nın fotoğrafını çekti. O fotoğraftan sonra ise Bora'nın bütün hayatı değişti. 700 çocuk arasından ilçede çekilecek 'Bal' filminin başrol oyuncusu olarak seçilen Bora, henüz 7 yaşında olmasına rağmen başarılı bir performans sergileyerek herkesin beğenisini kazandı. Semih Kaplanoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı 'Bal', 2010'da 60. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülünü kazandı. Aynı film, Adana Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde de 'En İyi Film' seçilirken, Bora da 'Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

    46 YIL SONRA TÜRKİYE'YE KAZANDIRDI

    Avrupa'nın önde gelen film festivallerinden olan 60. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Türkiye'ye 46 yıl sonra 'Altın Ayı' ödülünü getiren Bora Altaş'a o günden sonra filmlerde rol verilmedi. Şimdi 14 yaşında olan ve babasının işi sebebiyle Rize'den İzmir'e taşınan Bora, yeni bir filmde oynayarak başarısının tesadüf olmadığını kanıtlamak istediğini söyledi. O günleri anlatırken kendisini bir rüyada gibi hissettiğini belirten Bora Altaş, şunları söyledi:

    "Belki de annem bana o gün o parayı verseydi, bakkala ekmek almaya gidecektim ve belki de bir filmde oynamayacaktım. O gün annem parayı vermedi ve ben dedemden para isterken de film ekibi benim fotoğrafı çekti. Sonra böyle gelişti olaylar ve başrol oynadım. O gün inanamadım kendime, oynadığıma. Şans eseri, oyunculuğumdan ve diğerlerinin de oyunculuğundan iyi bir ödül aldım. Herkes bana cumhurbaşkanının oğlu gibi ilgi gösteriyordu. Herkes beni el üstünde tutuyordu. O zaman her çocuğun istediği bir şeydi bunlar ama şimdi düşünüce pek mutluluk vermiyor. Şu an 14 yaşındayım. O zamandan bugüne kadar çok fazla ilgi olmadı. İlgi yok ama neden olduğunu ben de bilmiyorum. Belki insanlar kendi çıkarlarını düşünüyordur. Öyle bir şey ki, sanki eksik bir yanım, sanki vücudumdan bir organı almışlar gibi hissediyorum kendimi. Duygum sıfır oldu, hayallerim yıkıldı. O zaman Almanya'ya gidince birden kapılar açılınca, herkes imza istemeye başladı. Resmen bir rüyadaymış gibi hissettim kendimi."

    YENİ FİLM TEKLİFİ GELMEDİ

    Bal'dan sonra çok istemesine rağmen bir filmde oynayamadığını belirten Bora Altaş, aradan geçen sürede tiyatro eğitimi gördüğünü, filme olan açlığını ise evde kendi kendine oynayarak giderdiğini söyledi. Çok zor bir ödül aldığını belirten Altaş, şöyle devam etti: "İyi bir ödüldü. Bazı oyuncuların bile başaramadığı bir ödül. Ben Türkiye'ye ikinci defa getirdim bu ödülü, ama nedense hep bir ilgisizlik oldu. Benim için gururlandırıcı bir ödüldü. 7 yaşındaydım. ve o yaşında bir çocuğun alfabeleri yeni sökerken, ben filmde oynadım ve başrolde, ne diyebilirim ki. Bugüne kadar hiç yeni bir teklif gelmedi. Psikolojim bozuldu. Arkadaşlarım soruyordu niye bir filmde oynamadığımı. Ben hiçbir arkadaşıma film teklifinin gelmediğini söyleyemiyordum, utanıyordum çünkü öyle huylarım olmaya başladı. 'Oynamak istemiyorum okuluma devam ediyorum' diyerek, ufak yalanlar söylüyordum. Farklı farklı huylarım olmaya başladı. Kendi kendime bana yardım etmeyen insanlara karşı kin beslemeye başladım."

    TEKLİF GELSE SEVİNCİMDEN EVİ YIKARIM

    "Teklif gelse tabi ki kabul ederim. Her insan kendine göre en iyi oyuncudur. Evi bile yıkarım yani ne diyebilirim ki. Eskiden Trabzonspor şampiyon olduğunda evi yıkmaya kalkmıştım Allah bilir sinema teklifi gelse ne olur. Önceden beni sıfırdan başa çıkaranlar, yüze çıkaranlar beni tekrardan çıkarabilirler. Ben onlara güveniyorum, güvenim sonsuz ama hiçbir zaman bir film teklifli gelmedi. Tekrar gelmesini dilerim. Ayrıca her zaman için onların yerini dolduracak bazı kişiler gerekir. Yoksa bu sektör ilerleyemez veya Türkiye her zaman film sektöründe geride kalır. Onlar da eskiden sıfırdan oluştu, onların babası da oyuncu değildi, bu sektörde değildi. Onlar da bir hiçten oluştular ve 1, 2, 3 diye devam ettiler."

    KARŞILIĞI BU OLMAMALI

    Oğlunun filmden sonra çok stres yaşadığını anlatan beyaz eşya tamircisi baba Raşit Altaş ise şunları söyledi: "Bazı değerlerin insanlar tarafından değerlendirilmesini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada söz ettirdi bu film dolayısıyla. Bunun karşılığı bu olmamalıydı. Ben yalnız bırakıldım. Çünkü çocuk strese girdi, korkulara kapıldı. Bu tür şeyler yaşadım. Psikologlara da götürüyorum ama imkanlarım dahilinde oluyor. Sağ olsun TED koleji burs verdi, onun katkısı oluyor. Bazen 'Oynamasaydı daha iyiydi' diyorum. Ünlü olması, tanınması o kadar önemli bir şey değil. Beni para için de kanallardan çağırdılar hiç paraya önem vermedim. Önemli olan çocuğum ahlaklı ve iyi yetişsin, yeri olsun. Bora hep, 'Ben bir hiçim, ben tesadüfen aldım herhalde öyle olmasa beni ararlardı' diyor. Bu olaydan dolayı çevresine küskünlüğü var."

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Cumhuriyeti Çamlıhemşin Almanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title