Haberler

Almanya'daki Gaziantepliler 13 Engelliye Akülü Sandalye Gönderdi

Almanya'da yaşayan Gaziantepliler, memleketlerindeki yürüme engelli 13 kişiye akülü sandalye hediye etti.

Almanya'da yaşayan Gaziantepliler, memleketlerindeki yürüme engelli 13 kişiye akülü sandalye hediye etti.

Almanya Baden Württemberg Gaziantepliler Derneği, Kültür ve Dayanışma Günleri kapsamında düzenledikleri kermeste elde edilen gelirlerle, Gaziantep'teki 13 engelliye akülü sandalye aldı. Alınan akülü sandalyeler öğleden sonra Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, gurbetçilerin hemşerisi olan engellilere yönelik kampanyasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Almanya Baden Württemberg Gaziantepliler Derneği Başkanı Mustafa Pekmezci ise kampanya ile engellilere katkıda bulunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata ise birçok alanda kentin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayarak, "Devlet olarak engellilere destek olursak onların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlarsak, onlara büyük bir iyilik yapmış oluruz. Bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarının katkıları da çok önemli. Almanya'daki gurbetçi hemşerilerimizin kampanyası ile verdiği katkı takdire şayan" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından akülü sandalyeler ihtiyaç sahibi engellilere hediye edildi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title