Haberler

Almanya'da Yunan Halkıyla Dayanışma Mitingleri Yapıldı

Güncelleme:

Almanya'nın Köln, Düsseldorf, Bochum ve Münster olmak üzere bir çok kentinde, ekonomik kriz içindeki Yunanistan'a destek mitingleri yapıldı.

Almanya'da Yunan halkıyla dayanışma mitingleri yapıldı

Almanya'nın Köln, Düsseldorf, Bochum ve Münster olmak üzere bir çok kentinde, ekonomik kriz içindeki Yunanistan'a destek mitingleri yapıldı.

Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (EZB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Yunanistan arasında borçların geri ödenmesi konusunda sıkıntılar sürüyor. Troyka olarak adlandırılan bu üçlünün Yunanistan'a dayattığı tasarruf önlemleri ise, 5 Temmuz Pazar günü referandumda Yunan halkına sorulacak. İktidardaki Syriza Partisi referandumda Troyka'nın istemlerine halkın 'hayır' oyu vermesini istiyor. Köln'de Merkez Tren Garı önünde düzenlenen Yunan halkı ile dayanışma mitingine yaklaşık 500 kişi katıldı. Göstericiler 'Hayır' anlamına gelen 'OXI- NEIN' yazılı dövizler taşıdılar. Ayrıca, 'Krizin adı kapitalizm', 'Tasarruf diktasına hayır', 'Tasarruf yerine yaşam' yazılı pankartlar dikkati çekti. Yapılan konuşmalarda Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB eleştirildi. Grup daha sonra Almanya'daki koalisyon partileri Hristiyan Demokrat Parti CDU ile Sosyal Demokrat Parti SPD'nin il binalarının önüne kadar yürüdü. Mitinge Sol Parti, Almanya Komünist Partisi ve çeşitli sol gruplar destek verdi.

'FEDAKARLIK HEP HAKTAN İSTENDİ'

Sol Parti eski Milletvekili Özlem Alev Demirel şunları söyledi 'Her şeyden önce Syriza Partisinin referandum kararı çok doğru bir karar. Bugüne kadar AB çerçevesinde yapılan bütün politika her zaman politikacılar ve bürokrasi tarafından belirlendi. Oysa demokrasi halkın karar vermesi anlamına geliyor. Şu an Yunanistan'a karşı dayatmacı bir politika var. Kriz başladığından bu yana halktan kısıtlamalar yapılarak bankalar kurtarıldı. Yunanistan'daki şimdiki hükümet buna son vermek için halkı oylamaya götürüyor. Bence 5 Temmuz'da verilecek kararın 'hayır' olması lazım. Bu vakitten sonra halka kısıtlamalar yerine, bankaları, milyonerleri kasaya davet etmek lazım. Halktan hep daha fazla fedakarlık yapması istendi. Emeklilik yaşı yükseltildi; emekli aylıkları düşürüldü; asgari ücret düşürüldü. Yunanistan'da bir öğretmenin kazancı 600 Euro. Almanya veya AB standartlarında düşündüğünüzde müthiş düşük bir gelir bu. Halk yoksullaştı, tekeller zenginleşti. Şimdiki hükümetin yaptığı buna dur demek.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düsselldorf Yunanistan Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title