Haberler

Almanya?da Yılda Yaklaşık İki Yüz Bin Hastanın Safra Kesesi Alınıyor

Almanya'da yılda yaklaşık iki yüz bin hastanın safra kesesi alınıyor Münih'te Türklere özel sağlık bilgilendirmesi yapıldı Almanya'nın Münih kentinde Türkler özel sağlık bilgilendirilmesi yapıldı.

Almanya'da yılda yaklaşık iki yüz bin hastanın safra kesesi alınıyor

Münih'te Türklere özel sağlık bilgilendirmesi yapıldı

Almanya'nın Münih kentinde Türkler özel sağlık bilgilendirilmesi yapıldı.

Münih Schwabing Kliniği'nde yapılan toplantıda, Neuperlach Kliniği Genel Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Natascha Nüssler, safra taşları konusunda bir konferans verdi. Özellikle yeterli Almancası olmayan birinci nesil Türklere yönelik toplantıda Prof. Nüssler'in Türkçe başladığı konuşmalarını, asistanı pratisyen hekim Leyla Dost tercüme etti.

Aşırı kilolularda daha fazla görülüyor

Safra kesesi taşlarının aşırı kilolularda ve kadınlarda daha fazla görüldüğüne dikkati çeken Prof. Nüssler 'Hastaların yüzde 80'inde safra taşları kolesterolden oluşur. Bunun yanı sıra ani aşırı kilo kayıpları da neden olurken, irsi, stresli yaşama, düzensiz öğünler, tek düze beslenme ve yaşlılık gibi nedenler de gösterilebilir' dedi.

Açık tenlilerde riziko artıyor

'Taşların oluşmasının açık tenlilerde daha fazla görüldüğünü düşünürsek, umarım genelde bildiğim kadarıyla biraz daha koyu tenli olan Türk hemşehrilerimiz bu sorunu daha az yaşıyorlardır'

Ağrı yoksa ameliyat gereksiz

'Safra kesesi taşı ağrıları dayanılmaz bir durumda ise ameliyat gereklidir.

Safra kesesinin depo ödevinden başka her hangi bir ödevi olmadığından çıkarılması halinde vücutta hiçbir kötü olay meydana getirmez. Ama taşlara rağmen herhangi bir ağrı hissedilmiyorsa, bir şey yapmak gerekmez. Almanya? da yılda yaklaşık iki yüz bin hastanın safra kesesi alınmaktadır. Hastaların yüzde 98'inde ameliyat sorunsuz sonlandırılmaktadır. Tedavi edilmeyen safra kesesi iltihaplarında, safra kesesi delinerek, peritonit yapabileceğinden hastalığın başlangıcında tedbirleri almak yerinde olur?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Münih Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title