Haberler

Almanya'da Türk Külübüne Fair-play Ödülü

Türkspor Mosbach Kulübü İkinci Başkanı İlkin: "Ödülü hiç beklemiyorduk. Yaptığımızın doğru olduğunu görmek, takdir görüldüğüne dair ödül almak onur verici"

Almanya'da, yerel amatör futbol liginde (Kreisliga) mücadele eden ve bu yıl "Fair-play" ödülüne layık görülen Türk spor Mosbach Kulübü'nde, ikinci başkan Mehmet İlkin, ödül almanın onur verici olduğunu söyledi.

İlkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce aralık ayında Türk spor Mosbach ile VfB Breitenbronn arasında oynanacak lig maçının, rakibin 8 oyuncusunun hasta olması sebebiyle erteleneceğini gelen elektronik postayla öğrendiklerini, bunun üzerine birinci başkan Cengiz Çelik'i arayarak değerlendirmede bulunduklarını söyledi.

İlkin, karşılaşmanın bu şekilde ertelenip, ertelenemeyeceğini öğrenmek için çeşitli araştırmalarda bulunduğunu ve emsal teşkil edecek bir olaya rastlamadığını ifade etti.

Bölge Federasyonu'ndan bir yetkiliyle görüştüğünü, o da yaptığı araştırma sonucunda kendilerini haklı bularak, maçın öngörülen tarihte oynanması gerektiğini tespit ettiğini kaydetti.

Maçı sahada kazanmak istediklerini ve rakip takımın istediği gibi ertelenmesini kararlaştırdıklarını anlatan İlkin, "Bizim bir üst lige çıkma hedefimiz vardı. Biz bu üç puanı masada alsak her tarafta 'Türkler bir üst kümeye çıktı ama 3 puanı masada aldı' diye konuşacaklardı. Biz de bu maçı sahada oynayacağımızı söyledik. Takdirle karşılandı. Yoksa bu konu spor mahkemesine gidecekti" dedi.

Bundan dolayı, Baden Futbol Federasyonu'nun "Aralık Ayı Fair Play" ödülüne layık görüldüklerini ifade eden İlkin, daha sonra da kent yönetimi tarafından Almanya genelindeki yarışma için aday gösterildiklerini kaydetti.

Söz konusu karşılaşmanın bu senenin mart ayında oynandığını ve 2-1 kaybettiklerini ifade etti.

Federal İçişleri Bakanlığı tarafından gelen elektronik postayla Almanya genelindeki Fair Play Ödülü'nü aldıklarına dair bilginin kendilerine ulaştığını belirten İlkin, buna da çok sevindiklerini söyledi.

Mehmet İlkin şöyle konuştu:

"Ödülü hiç beklemiyorduk. Yaptığımızın doğru olduğunu görmek, takdir görüldüğüne dair ödül almak onur verici. Elektronik posta geldiğinde çok şaşırdık. Biz dostluktan, kardeşlikten, neticelerin hep sahada alınmasından yana olduğumuzu gösterdik. Yaptığımızın doğru olduğunu gördük. Kendimizi ispatladık."

"Biz bunu 30 yıl anlatırız"

Kulübün Birinci Başkanı Cengiz Çelik de ödülü kazandıklarına dair elektronik posta geldiğinde önce inanamadıklarını belirterek, sonrasında ise hem oyuncuların, hem yöneticilerin, hem de taraftarların ödüle çok sevindiklerini kaydetti.

Maçtaki 3 puanı mücadele ederek almak istediklerini belirten Çelik, Mehmet İlkin ile verdikleri bu kararla Türklere yönelik olan önyargıları da kırdıklarını ve Türk gençlerine örnek olduklarını ifade etti.

Geçen sezonun sonunda 2 puanla şampiyon olma ve bir üst lige çıkma fırsatını kaçırdıklarını anımsatan Çelik, "Ama olsun. Her zaman şampiyon olabiliriz. Böyle bir olayı ise belki 30 yıl daha anlatırız" dedi.

Cengiz Çelik, 5 Aralık'ta Dresden kentinde düzenlenecek ödül törenine takım kaptanıyla katılacaklarını belirtti.

Fair Play Ödülü, Federal İçişleri Bakanlığı, Almanya Olimpiyat Komitesi (DOSB) ve Almanya Spor Gazetecileri Birliği (VDS) tarafından, futbolda fair play için örnek olan takımlara, kişilere veya inisiyatiflere veriliyor. - Berlin

Kaynak: AA / Spor

İçişleri Bakanlığı Çelik Mehmet Cengiz Çelik Almanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title