Haberler

Almanya'da Trafik Kazalarında Ölenlerin Sayısında Artış

Almanya Federal İstatistik Dairesi bir önceki yıla nazaran ölümcül trafik kazalarında artış olduğunu açıkladı.

Almanya Federal İstatistik Dairesi bir önceki yıla nazaran ölümcül trafik kazalarında artış olduğunu açıkladı. Açıklamada, bu yılın ilk dokuz ayında 2 bin 591 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Trafikte kayıtlı 61 milyon aracın bulunduğu ve ülke genelinde 650 bin kilometre uzunluğunda yolu bulunan Almanya'da ölümcül trafik kazalarında artış olduğu açıklandı. Federal İstatistik Dairesi bu yılın ilk dokuz ayında ölenlerin sayısının bir önceki yıla nazaran artış gösterdiğini ve ölenlerin sayısının 2 bin 591 kişi olduğunu belirtti. 2014 yılının ilk 9 ayında 3 bin 377 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarının 1 milyon 600 bini ise maddi hasarlı kazalar olarak istatistiklere yansıdı. Yıl sonuna kadar meydana gelmesi muhtemel kazalarla birlikte 2015 yılında bir önceki yıla göre daha fazla ölümcül kazanın olacağı tahmin ediliyor.

Kış aylarıyla birlikte ölümcül kazaların arttığı ve sürücülerin daha dikkatli olmaları ikazında bulunuldu. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Almanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title