Haberler

Almanya'da Tkp/ml'ye Yönelik Operasyon

Almanya'nın değişik eyaletlerinde 5'i Türk vatandaşı 2'si Alman vatandaşı 7 Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) üyesi tutuklandı.

Almanya'nın değişik eyaletlerinde 5'i Türk vatandaşı 2'si Alman vatandaşı 7 Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) üyesi tutuklandı.

Federal Başsavcılığı'nin bugün yapmış olduğu açıklamaya göre TKP/ML üyesi, Türk vatandaşları Müslüm E. (55), Dilay Banu B. (44), Musa D. (55), Sinan A. (47), Seyiy Ali U. (45) ve Alman vatandaşları Erhan A. (49), Haydar B. (66) başsavcılık emri ile Alman polisi özel kuvvetleri tarafından tutuklandı.

Adı geçen şahısların Bayern, Baden-Württemberg, Hessen ve Kuzey Ren-Vestfalya'daki evleri soruşturma hakiminin kararıyla eyaletlerin federal suç dairelerinde görevli polisler tarafından arandı.

Yapılan açıklamada adı geçen kişiler Müslüm E. liderliğinde terörist örgüt TKP/ML üye olmak "kuvvetli şüphesiyle" tutuklandı denildi.

Açıklama da TKP/ML için şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) Türk Devletini 'silahlı mücadele' ile ortadan kaldırmak ve komünist bir rejimle kendi kontrolü altına almak istemektedir. Grup Türkiye'de bir çok sayıda silahlı, patlayıcı maddelerle, yakma eylemleri gerçekleştirmiş ve bu sayede bir çok insanı öldürmüş ve yaralamıştır. 2007 yılından bu yana örgüt PKK ile birlikte artan bir oranda silahlı eylemlere girişmiştir. TKP/ML'nin (Batı) Avrupa'da terörist eylemleri finansal olarak destekleyen ve Türkiye'deki terörist eylemlere lojistik destek sağlayan bir uluslararası organizasyonu bulunmaktadır."

Müslüm E'nin 2002 yılından bu yana örgütün yöneticisi olarak eylemleri onaylamaktan dolayı "kuvvetli şüphe" ile tutuklandığı belirtilen açıklamada diğer tutuklular için şu ifadelere yer veridli:

"Şimdiye kadar yapılan araştırma sonucu TKP/ML'nin uluslararası organizasyonu kendi idaresi altında kendi yönetimi ve sorumluluğu altında yılda 100 bin Avro'nun üzerinde mali yardım toplamıştır. Tutuklu Dilay Banu B., Haydar B., Musa D., Sinan A., Seyit Ali U. TKP/ML'nin uluslararası organizasyonun üst düzey lider kadrolarında bulunarak mali yardım toplamak kuvvetli şüphesi ve ayrıca örgütün propagandasını, eğitim faaliyetlerini ve örgüte üye toplama gibi farklı faaliyetler ile suçlanmaktadırlar."

Kaynak: AA / Güncel

Ren Vestfalya Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title